lördag 22 december 2012

Hårlös

Ja, nu är det gjort.
Perukfrisören klippte håret kort och sen var det hårtrimmern som gällde. Hon förberedde mig på att det för många är allra värst första morgonen. Då brukar man fixa håret men nu finns det inget kvar att fixa till :( Hon rekommenderade sovmorgon och en extra god frukost. Jag kände mig lite ledsen precis då men det gick fort över. När hon rakade av håret såg det lite läskigt ut men jag har en jämn fin huvudform, det finns ju de som har både kantiga och sneda huvud men här är det minsann jämnt, som ett ägg ungefär. Jag har svart stubb över hela huvudet men det kommer att ramla av de närmsta dagarna, ser lite ut som en straffånge i gamla filmer.
När håret var av satte hon på peruken och klippte luggen och lite på sidorna, det blev jättebra. Det kändes lite konstigt när jag satte på mössan när jag gick ut, lite som att ha två mössor på sig. Peruken är ganska varm att ha på sig och det kliar lite så ikväll har jag använt den grå mössan, lite bekvämare än peruken.
Jag håller fast vid att för mig är håret det minsta problemet i behandlingen, mina låga värden är mycket besvärligare. Att vara begränsad i mitt umgänge är tråkigt men nödvändigt. Att vara hårlös påverkar faktisk egentligen ingenting i min vardag.

Att vara hårlös:
 • Jag behöver inget schampo eller balsam
 • Duschningen går rekordsnabbt och jag torkar på 30 sekunder
 • Jag kan fixa frisyren redan på kvällen, vilket gör att jag kan sova längre på morgnarna
 • Frisyren är alltid perfekt
 • Jag kan inte få löss
 • Inga mjäll
 • Tröttnar jag på att få håret i ögonen tar jag bara av det
 • Jag kan tvätta håret i tvättstället och det räcker med en tvätt lite då och då
 • Någon annan kan tvätta håret fast jag inte är hemma
 • Jag har samma frisyr som min svåger
 • Jag behöver ingen badmössa i simhallen
Tyvärr har yngsta prinsessan kräkt idag. Maken och äldsta prinsessan fick ta hand om kräk, städ och tvätt. Inte bra om jag blir smittad, jag försöker hålla mig ifrån henne men det är svårt. Hon är ju van vid mammamys när det är lite jobbigt. Hoppas att hon är bättre imorgon.


4 kommentarer:

 1. Jag gillar att någon annan kan tvätta håret fast du är någon annanstans, toppen! Finns det något du kan göra för att bättra på värdena förutom att undvika att bli förkyld? Tex äta blåbär, broccoli. Vi var nere i Malmö som hastigast idag skulle få tag i kikärtsmjöl, Hans tyckte att vi skulle köpa en blomma och svänga förbi men vi kollade först din blogg och insåg att oss ska du inte träffa just nu, vi är förkylda hela högen och vi har precis haft lite diarre och jag har tappat rösten, så tanken får räknas :-) Jag tycker att om du har en vacker skallform, som du ju verkar ha, så visa upp den. Har två bekanta den ena har precis avslutat sin behandling mot bröstcancer och den andra är i sluttampen och båda körde utan peruk och de var/är så vackra. fast de säger att man fryser lätt om huvudet så en liten scarfs eller mössa kom väl till pass. Hoppas vi kan träffas snart och så önskar vi er en fridefull jul och ny behandling dsom planerat. Och som alltid finns du och de dina i våra tankar.// En lång kram från Sanandh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan!
   Nej, tyvärr finns det inget att göra för att höja värdena, det ska kroppen själv kunna reda ut. Om man har en infektion, jag är förkyld, så är det svårare eftersom de som finns jobbar på som 17 för att bekämpa den infektionen som redan finns. Jag är lite mindre hostig nu så jag hoppas att jag kan få behandlingen på torsdag. Jag hoppas oxå att vi kan ses en dag snart när vi alla är oförkylda :)
   Kramar

   Radera
 2. Tänker på dig mycket nu i juletid och önskar att du och din familj får några riktigt mysiga stunder mellan de tuffa stunderna! Stor julekram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Eva :)
   Jo, vi har mysiga stunder och njuter av att vara tillsammans nu såhär i juletid. Skönt när alla är lediga och alla "måsten" med att passa tider mm nästan är borta. Hoppas ni oxå har en bra jul :)
   Kram

   Radera