fredag 29 mars 2013

Är du lycklig?

Kan man vara lycklig när man är svårt sjuk, när man har en sjukdom som faktiskt innebär att man kan dö? Jag fick frågan häromdagen om jag kunde känna mig lycklig. Bra fråga som fick mig att börja fundera.
I början efter beskedet och flera månader efteråt kunde jag inte vara lycklig, de där vanliga sakerna som gjort mig lycklig förut innebar mycket ångest eftersom jag kände att jag skulle kunna dö och aldrig mer få uppleva de stunderna. Lite knäppt kanske eftersom jag borde njuta ännu mer om jag inte skulle få vara med längre.
När operationen var över och när jag fick reda på behandlingsplanen och att det faktiskt gick att behandla, vilket inte är självklart, så började jag våga hoppas att detta skulle gå bra. Insikterna, kunskaperna och förståelsen har ökat allt eftersom jag har läst och pratat med läkare, sjuksköterskor och andra drabbade. Jag känner att livet sakta återvänder, att jag kan planera mer än ett par veckor framåt, att glädjen, skrattet blir mer "på riktigt" att jag faktiskt är lycklig många stunder. Och långsamt lär jag mig att leva med cancern eller kanske rättare sagt hotet om att knutjäveln kan komma tillbaka.
Var rädda om varandra, livet ändras så snabbt...

Imagine there's no heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today

Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living in peace

You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will be one

Imagine no possessions
I wonder if you can
No need for greed nor hunger
A brotherhood of man
Imagine all the people
Sharing all the world

You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will live as one
(J. Lennon)

2 kommentarer:

 1. Kan bara skriva att ditt riktiga skratt kommer oftare, din röst låter lite mer glad och att du och jag kan prata om framtiden gör att jag tror att din känsla, att känna lycka kommer...med hjälp av din familj som älskar dig och alla andra som sänder en massa kraft och kärlek, styrka och tankar och självklart din egen kämparglöd och livsglädje! Du kommer att känna lycka igen. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jajamän, jag känner redan lycka, jag är lycklig och stunderna blir fler och fler :)
   Kram

   Radera