onsdag 20 mars 2013

Luften gick ur mig....

17.43, telefonen ringer:
"Hej, det är från cytostatikamottagningen. Dina värden är lite för låga för att du ska få behandling imorgon. Kan du komma hit kl 8 imorgon bitti och ta nya prover?!
"Va 17, vad ligger de på då?"
"De neutrofila ligger på 1.0 och de vita blodkropparna på 2.0" (ska vara minst 1.5 och 3.0, helst högre)
...och där gick luften ur mig.....
Förra veckan låg de på 3 resp 26 så de har alltså gått ner rejält. De ska inte gå ner när man trycker i sig 8 zarziosprutor!!!
Det är en sån stor mental förberedelse inför varje behandling, jag vet att jag ska må dåligt, jag vet att smaken försvinner, att svampinfektioner tar fart, att tröttheten blir värre, att skelettvärken tar fäste i hela kroppen mm. Jag förbereder mig inför allt, för att jag ska komma genom det, för att jag ska orka och så får jag kanske inte behandlingen imorgon. Att ladda om tar enormt mycket kraft, oron över mina värden sätter sig i huvudet och jag har kanske ätit 36 kortisontabletter helt i onödan.
Det är sista gången, jag måste ladda om, måste tänka positivt inför imorgon. Kan positiva tankar höja mina blodkroppar tills imorgon kl 8.15 så behöver jag alla tankar jag kan få, alla böner, all kraft och all kärlek.
Svaret får jag ca 10.00 imorgon.
Hjälp mig och håll tummarna för kraften och styrkan försvann från mig 17.43...

12 kommentarer:

 1. Fan också! Vi sänder all kraft som vi bara kan och så frammanar vi alla universums helande krafter till dig. Kom ihåg att även om tåget kört in på fel spår så kommer du att nå målet. //Kram från oss i Kvärlöv

  SvaraRadera
 2. Skickar all kraft jag kan Karin och sänder några böner uppåt. Kram Susanna

  SvaraRadera
 3. Alla världens kramar och all styrka till dig ♥

  SvaraRadera
 4. Karin, Har inte så mycket "andlig kontakt" men sänder alla tänkbara krafter, kramar och känslor jag kan från ett mycket snöigt Österlen. Hörde att du stötte ihop med son och man tidigare idag! Tänker, tänker, tänker på dig och ska be alla slags böner jag kan för att detta ska ordna sig. Kraaam!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lotta, alla tankar och krafter oavsett var de kommer ifrån är välkomna :) och de hjälpte ju hur mycket som helst. Jag kunde inte låta bli att gå och se om någon av er var på skolan, jag hade varit på utvecklinssamtal med J. Kul att träffa dem och prata en liten stund. P har redan fått återkoppling från Rytmus och den var mycket positiv:) Kramar

   Radera
 5. Karin! Vi saknade dig idag hos Sophie! Hoppas att alla av våra positiva tankar landat hos dig och ger dig styrka att klara det i morgon. Jag skickar vårt recept: 120g omtanke, 5dl kärlek, 3 msk skratt, 100g kram, 1 l styrka.
  Du finns på min " sändlista" där det finns massor av styrka!!!
  KRAM!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra recept :) och det funkade bra, jag ser verkligen fram emot behandlingen idag och är så glad att mina värden blev bra så att jag kan få den. Ljuset i tunneln och slutet på detta elände, sen går jag in i nästa fas men den ska bli betydligt lättare. Hoppas att ni hade en trevlig träff, blir det något sommarmiddag hänger jag gärna med. Kramar

   Radera
 6. Håller alla tummar och tår... så hårt att du måste få kramp i dina!

  Kram Maria 6 Barnen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, ja, men vad är väl lite kramp när det fungerar såhär bra:) kramar

   Radera