onsdag 27 mars 2013

Vi tar det lugnt

De senaste dagarna har jag inte orkat så mycket. Att sätta på datorn som inte kräver så mycket kraft kan ibland vara ett för stort steg. Lättare att kolla på mobilen:)
Vi har tagit och tar det lugnt. Jag är trött och har haft mer värk än tidigare men det går fortfarande att kontrollera men vanliga värktabletter. Det bör lägga sig snart och tröttheten bör oxå den ersättas med lite mer ork. Eftermiddagsslummern håller nog i sig ännu ett par dagar.

Vi har påsklov så ungdomarna är hemma men lillsessan har varit på fritids. I måndags körde vi till Tekniska museét och lekte ett par timmar. Jag blev helt slut men att göra vanliga vardagssaker gör faktiskt livet lite lättare. Igår var mina föräldrar och hälsade på, kul att sitta och prata och fika ett par timmar. På kvällen var vi bjudna på 50 årskalas på restaurang Kin Long i Malmö. En fantastiskt trevlig kväll och mycket god mat. Jag har kämpat på med mitt vichyvatten så att smaken inte skulle förändras så mycket, det hjälper att dricka vattnet men även att skölja munnen som typ med munskölj fast då med vichyvatten. Jag kände smakerna igår och idag är det ännu bättre :)

Nu kan snart inte sjukvården göra så mycket mer för mig. De har opererat bort knutjäveln, så mycket cytostatika som går har droppat in i min kropp och snart är det strålning och sen antihormontabletter i 5 år. De kommer att följa upp med mammografi och läkarbesök men jag har börjat kolla upp vad jag kan göra för att förhindra att tumörer kommer tillbaka eller att metastaser bildas på andra ställen i kroppen. Det är en hel vetenskap och det skrivs massor och den ena berättelsen efter den andra berättar om mirakulösa tillfrisknanden från cancer. Jag är realist och läser gärna men ser till att få tag på fakta och jämföra mm. Jag har beställt lite böcker samt fått goda råd av andra som funderar i samma banor som jag. Hitills fokuserar jag på det som gör att celler bildas, att det blir friska celler, stärka immunförsvaret. Att kost, motion och hälsa hör ihop är ju inga nya rön direkt. Jag kommer att äta omega 3, 75 g magnecyl varje dag samt ett bärpulver gjort på aronia och linfrö. Dra ner på kolhydrater och socker samt äta mer av olika grönsaker ex broccoli, blomkål, vitkål och annan kål. Inga konstigheter egentligen och jag vet att jag kommer att må bättre om jag gör vad jag kan för att kroppen ska må bra. Oron över återfall kommer alltid att finnas.

4 kommentarer:

 1. Jag är så glad att du och de dina kom igår Karin, att du orkade vara med och att du kände smakerna! Stort tack också för fina presenten, som vi kommer att bläddra i och njuta av många, många gånger. Påskkramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag är oxå väldigt glad över att det fungerade. Jag (vi) hade jättetrevligt, trodde inte jag skulle orka så länge men med så trevligt sällskap kan man inte annat än att få energi och kraft. Kramar

   Radera
 2. Skickar en stor kram och tack för att du vill dela med dig av din vardag med den högst oinbjudne knutjäveln... Hoppas ni får en fin påskhelg!

  /Emilie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Emilie, Påskkramar till er alla tre :)

   Radera