måndag 11 mars 2013

Tack alla blodgivare!

I fredags fick jag en påse blod....en droppe var tredje sekund, det tog 4 timmar innan min kropp tagit emot allt. Efter det vände det och mina värden blev bättre. Tack till alla blodgivare!


Influensaprovet visade positivt, jag får Tamiflu som ges till riskpatienter och gör bla att viruset får svårare att fastna på cellerna, det kortar sjukdomsförloppet med ca 1 1/2 dag vilket inte kan tyckas vara så mycket men jag lovar...med en kropp som kämpar i underläge så är 1 1/2 dag väldigt mycket.
Lungröntgen visade att lungorna är finfina:)

I lördags eftermiddag kom läkaren och sa att proverna såg bra ut. Jag hade lite feber men det gjorde inte så mycket så jag fick åka hem när sköterskorna plockat ut picclinen.
De var två sköterskor som kom, och den ena började dra i slangen, hon fick ut ca 10 cm och sen var det stopp, hon drog lite men vågade inte dra så hårt, mardrömmen hade ju varit att slangen gick av och stannade i venen...Lite värme i 15 minuter och sen gick det lätt att dra ut den. Det liksom bubblade när hon drog men gjorde inte ont. Det är ett litet hål och känns som ett litet blåmärke.

Sonen hade bakat kladdkaka med lite hjälp från lillsessan så det blev välkommen hem fika, fina ungar man har:)


Jag är fortfarande sådär riktigt dunderförkyld och inatt har jag hostat förfärligt men det går åt rätt håll. Nu ska jag bara ta det lugnt de närmsta dagarna och kurera influensan.

Tack Infektionen avd 3 som tog så bra hand om mig!!!!!!

5 kommentarer:

 1. Är glad och lättad att du är på bättringsvägen! Kurera influensan och bli bra så fort som möjligt, älskar dig, finaste Karin. Hoppas vi ses på söndag.

  SvaraRadera
 2. Skönt att du är hemma, influensa är inte kul alls. Hoppas du orkar vara med på söndag/ Kram från oss i Kvärlöv som också har influensa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skit med influensa :( men jag ska med på söndag, jag kan inte missa ett barnkalas. Kram

   Radera
 3. Aj då tråkigt med influensa med :o( Nu har jag hittat hit och ska
  ta mig igenom din blogg i några dagar lär det väl bli ;o)
  Hoppas det vänder snart för dig // Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Cattis,
   Ja, det har ju blivit en del inlägg de senaste månaderna. Skrivandet har varit och är fortfarande bra terapi för mig. Kramar

   Radera