torsdag 21 mars 2013

Sista cytostatikan :)

Den 5/12 fick jag första behandlingen av 6...åh, det kändes som att det var en evighet tills jag skulle få sista i slutet av mars, nästan 4 månader fulla av biverkningar men samtidigt en rejäl cancercellsrensning. Och idag var det dags för sista cytostatikan:)

Provtagningen imorse visade att värdena gått upp till härliga 3.8, som hos en frisk normal människa, jag trodde knappt det var sant men så fick jag mycket hjälp i alla tankar, kraft, böner mm som många vänner skickade.

Det var med lätta steg jag gick in på Onkologen plan 4. Eftersom de fick dra ut min piccline för 2 veckor sen då det blev stopp i den så skulle sköterskan hitta en ven mellan armvecket och handleden. Man vill inte ge cytostatika vid en led eftersom det kan hända att venen går sönder och då rinner cytostatikan ut och förstör venen och vävnaden runtomkring :( sällsynt men det händer. Efter 30 minuters försök att hitta en ven gav de upp och satte den i armvecket i alla fall. Där har jag en bra ven och bakflödet var bra, de tejpade ordentligt och jag fick ligga med armen rak och stilla under den timmen det tog att få in cytostatikan. Allt gick bra men jag har ett stort blåmärke efter där de grävde runt efter en ven och råkade punktera ett kärl på underarmen. Men vad är ett blåmärke i det stora hela? Ingenting. När behandlingen var klar kom sköterskan och gratulerade till att det nu var slut. Kändes alldeles underbart. Hon blev jätteglad över chokladen och godiset vi köpt.

Sen väntade paketöppning:) Tack söstra mi <3



Efter middagen firade vi med tårta!!!!! (lite suddig bild men ni ser säkert hur god den var)

12 kommentarer:

 1. Jag ler lika stort som din smiley efter rubriken när jag läser ditt inlägg. När jag ser bilderna så ler jag ännu mer. Vilken fantastisk milstolpe du passerat i dag Karin. Nu lämnar du fyra mörka månader bakom dig och kan blicka framåt på ett helt nytt sätt. Måste kännas fantastiskt. Vet att du kan må kasst de närmaste dagarna, men bara vetskapen om att det är sista gången måste kunna göra det mer uthärdligt. Gissar jag? Kram till er! Ni är värda en tårta om dan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att veta att det är sista gången gör det lättare att må dåligt:)
   Idag bytte vi ut tårtan mot våfflor, nästan lika gott :)
   Kramar

   Radera
 2. Tack för 1 h 47 minuters pratstund. Känns helt underbart att du är färdig med cytostatikan. Tårtan ser mumsig ut. Älskar dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blev ett långt samtal men när jag pratar med dig flyger tiden iväg.
   Kram

   Radera
 3. Underbart! Nu är det bara att känna in våren!!! Igår var en milstolpe för dig och nu har vi gått in i våren. Dagarna omkring vårdagjämningen går solen upp rakt i öster och de flesta äldre solkalendrar räknade vårdagjämningen som nyåret! Grattis! Du börjar nu med en "aldrig mer" nyårslöfte!!!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter bra med vårdagjämningen som nyår och det känns verkligen som att det är en ny fas jag går in i nu, en som är lättare än det som har varit.
   Kram

   Radera
 4. Härligt!

  Härligt med avslut!

  Kram Maria & barnen

  SvaraRadera
 5. Grattis! Jag kan verkligen förstå känslan av lätthet när du gick in genom Dörren för sista gången. Måste vara en underbar känsla! Jag har "bara" 5 gånger kvar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den känslan var underbar och du, även om du har 5 ggr kvar så kommer den dagen och känslan till dig oxå. Kämpa på!

   Radera
 6. Åh så underbart, heja, heja!!

  SvaraRadera