lördag 26 januari 2013

Skelettvärk

Har ni tänkt på att vi har väldigt mycket skelett...Jag känner hela nu. Det är bara fötterna och vänstra handen som inte värker. Jag har t.om ont i käken. Ryggen är värst, sen kommer bröstkorgen, axlarna och höfterna. Natten till idag låg jag och försökte andas bort smärtan (värktabletterna hjälpte bara korta stunder och jag vågade inte ta för många eftersom jag inte visste hur det skulle vara på dagen).
Djupandning, nej,
Lättandning, nej
Flåsande andning, nej
Ingen andning alls, nej (gick av naturliga skäl bara korta stunder)
Maken trodde jag skulle föda barn...nej, det är bara nya starka vita blodkroppar som föds...
På något sätt är smärtan ok. Jag vet att den inte är farlig även om den känns som ryggskott, öppna bultande sår och som om  någon stod och rytmiskt hoppade på min rygg. Smärtan gör att mina värden blir bättre så att jag kan träffa vänner, gå på restaurang, gå och shoppa med sonen, följa med dottern på kalas och gå med äldsta dottern på utvecklingssamtal. Smärtan gör att min vardag fungerar någorlunda normalt. Därför står jag ut. Och till min stora glädje har dagen fungerat utan värktabletter. Rörelse är bra mot smärtan. Inatt ska jag ta full ranson med värktabletter. Börja med 2 innan jag lägger mig och sen fortsätta med det var fjärde timme om jag vaknar av smärtan. Känns som en bra planering, hoppas att det fungerar.

Sonen har använt sina presentkort från födelsedag i somras och julklappar idag. Det blev 2 långärmade tröjor och 2 t-shirts. Det är kul att handla med honom, han vet exakt vad han vill ha, tar det, provar, betalar:)
Lillsessan har varit på Piratkalas. Hon var klar kl 11 (kalaset började kl 14), idag klarade hon av att vara där utan mig eller maken. Hon växer och får bättre självförtroende och det är inget kul att vara den enda som har med sin mamma. Heja prinsessan! det är mycket hon måste klara av som andra barn inte behöver tänka på. Jag ser hur hon kämpar och hur stolt hon är när hon klarar det. Som mamma gäller det att knuffa lagom...

Och ja, det blev en sminkning även idag, skulle ju shoppa på Mobilia :)

Sötaste piraten

3 kommentarer:

 1. Alltså den där piraten... henne gillar vi! "Man ska inte bestraffas för entusiasm" var det här husets dotter när jag berättade att Ebba var färdigklädd tre timmar före kalaset... :) Så sant, så sant. De har alltid haft vissa likheter de där döttrarna på E.
  Stor kram till dig! Ser fram emot att se dig sminkad!

  SvaraRadera
 2. Den sötaste pirat jag sett! Nu när du har börjat sminka dig mer så tar det väl inte längre "bara' 5 minuter att bli klar....då vinner Roger tävlingen. Hoppas verkligen att din planering mot smärtan blir bra. Önskar verkligen att du sover hela natten.

  SvaraRadera
 3. Jomenvisst finns det likheter :)

  Ok, men om han rakar sig och jag sminkar mig lär det bli jämnt :)

  SvaraRadera