tisdag 15 januari 2013

"Jag vet inte"

Stort GRATTIS till min älskade prinsessa som fyller 8 år idag. En stor dag full av förväntningar för den nyblivna åttaåringen. Och till hennes stora glädje var det alldeles vitt ute:) Kl. 7 väckte vi henne med sång och paket (stackars storebror som egentligen hade sovmorgon till 9.30:)) När vi gick till skolan var det snöstorm och då säger hon "såååå mycket snö önskade jag mig inte"! Men det blev en fin dag med lite sol och mycket ljusare med all snön. Ikväll har vi varit och ätit kinesisk buffé, jättegott!

Jag har lite blandade känslor denna dagen. När hon ställer frågor om hur det var när hon föddes kan jag ju inte svara, jag var inte med....Hennes frågor om hur dags hon föddes, hur det var, vad hon vägde och hur lång hon var, hur hon såg ut....Hur mycket jag än vill kan jag inte berätta och hon vet ju det men det är klart att hon vill veta. Mina svar blir "jag vet inte". Däremot kan jag berätta allt om hur det var att vänta på henne och varenda minut är inristad i mitt minne för evigt den dagen vi fick henne, vår fådelsedag den 31/10.

Mina tankar går till hennes Kinamamma denna dagen. Jag undrar om hon tänker på den lilla flickan hon var tvungen att lämna den här dagen för 8 år sen, undrar hon var hon finns, hur hon ser ut, om någon älskar henne om hon har någon att älska? Min tacksamhet är stor för att jag fick möjlighet att bli denna fantastiska flickans mamma, jag fick se henne ta sina första steg, höra henne säga "mamma", plocka sin första blomma, jag får dela henne glädje och bekymmer, jag får hennes varma kramar och kärlek, jag får se henne växa upp. Jag tittar på min vackra dotter och undrar om hon fått virveln vid örat från Kinamamman, de lite krokiga lillfingrarna, de lite runda mörka ögonen, den starka viljan och temperamentet, har hon fått det av henne? Att blir mamma till ett barn som redan finns, det är underbart och jag älskar henne från jorden till månen och långt bortom stjärnorna och universum och tillbaka igen. Min dotter.

I didn't give you the gift of life
but in my heart I know
the love I feel is as deep and real
as if it had been so.

For us to have each other
is like a dream come true
no, I didn't give you the gift of life
life gave me the gift of you.

4 kommentarer:

 1. Kram och kärlek till er! Minns det som igår när vi fick träffa henne första gången. Och så har hon nu blivit åtta år. Obegripligt.

  SvaraRadera
 2. Så vackert du skriver , ja känner med dig , vår dotter fyller 10 i sommar & vi fick varandra för sbart 8 år sedan i KIna

  Kram på er

  SvaraRadera
 3. Och jag är lycklig som är hennes moster!

  SvaraRadera
 4. Tack :) Tiden går så fort och jag njuter varje dag, tänk att det blev så rätt och så självklart, underbart <3

  SvaraRadera