fredag 5 april 2013

Strålning

Igår var det dags för första strålningen.
De var lite sena så jag fick vänta en stund sen var det dags att lägga sig i maskinen. Det är viktigt att ligga alldeles stilla och de är oerhört noga med att strålningen kommer absolut rätt. Jag har ritmärken på hela bröstkorgen, bröstet och på sidorna, exakt vid markeringarna ska linjerna ligga, minsta millimeter fel och de puffar till lite så att det blir rätt. De första gångerna tar de även röntgenbilder för att verkligen se att det blir rätt, sen röntgar de med jämna mellanrum.
Själva strålningen tar bara knappt 1 minut. Det gör inte ont, märks inte, syns inte, det bara surrar till lite sen är det klart. Jag har en lång lista på 25 tider, den 8/5 får jag strålning 2 gånger, först på morgonen och sen på eftermiddagen. Jag måste nämligen få 25 strålningsgånger på exakt 5 veckor och eftersom det är helgdag både den 1/5 och den 9/5 så blev det 2 gånger den sista dagen.

Jag cyklar till sjukhuset och glädjer en massa pensionärer som rusar förbi min snigelfart. Armarna darrar, knäna och benen likaså och jag är otroligt tacksam över röda ljus då jag kan pusta ut en liten stund. Växeln ligger på ettan och en del uppförsbackar måste jag gå uppför. Jag pustar och stånkar som efter ett 100 meterslopp...tänk vad jag har tappat både i kondition, styrka och muskler under den här behandlingen. Långsamt men säkert kommer det naturligtvis tillbaka men såhär från noll eller kanske t.om från minus 14 har jag aldrig varit förut. Jobbigt och plågsamt men väldigt glad över att jag faktiskt kan cykla igen, det var inte självklart när jag mådde som sämst.

Imorgon börjar renoveringen av vårt badrum. Det är 19 år sen sist och det är i stort behov av nytt golv mm. Maken tänker såklart göra det helt själv...Jag ska passa på att fixa i lillesessans rum eftersom vi har en ganska fin byrå i badrummet som inte får plats där längre och den passar nog bra i hennes rum. Vi ska köpa en ny hylla också i lillsessans rum och sortera ut bland hennes saker. Det blir nog bra när det är klart.

Allt gott till er och ha en härlig helg!

4 kommentarer:

 1. Det är ok att stanna och pusta utan rött ljus! Sakta men säkert kommer din styrka igen. Sortera när lillsessan är i skolan? Eller tillsammans...ser framemot ert nya snygga badrum. Kommer till Malmö om 14 dagar, lek, fika och mys? Ta ett steg i taget så kommer du snart att blåsa förbi de flesta i backarna. Kram

  SvaraRadera
 2. Wow vad mycket strålning du ska få, tur det går så fort.
  Måste vara kul att se pensionärerna som kör om dig med sina rullatorer HIHI. Kämpa på
  Även jag är nyfiken på badreummet
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är många gånger. 5 veckor med uppbokade tider varje dag men det är så mycket bättre och lättare än cellgifterna.
   Kram

   Radera