tisdag 28 oktober 2014

Little India

Vi tog hotellets buss till tunnelbanan och sen vidare till Little India, en stadsdel som fått sin prägel av de indiska arbetarna som arbetade i industrin. Nu är området fullt av familjeägda affärer och restauranger och många av de indier som bor i Singapore kommer hit och köper indiska varor. Det ser lite ut som att tiden stannat och det är mysigt.

Ingen risk att ramla ner på spåret. Dörrarna öppnas när tåget kommer. 

Vi var inne i ett tempel Sri Srinivasa Perumal-templet som är det första templet som byggdes för guden Vishnu.


Mustafa center har öppet dygnet runt!  Här finns verkligen allt. Lillsessan köpte en vacker klänning, sandaler och gympaskor med hjul på. Maken köpte fina sandaler och så hittade vi tigerbalsam som är bra mot myggbett.
Lunchen åt vi på Komala Vilas som är känd för sina luncher. Maten serverades på bananblad och chefen visade hur man äter med handen (jag och Lillsessan provade).
Mätta tog vi tunnelbanan tillbaka och innan vi gick till hotellet satte vi oss vid floden och åt glass.


Skor i mängder på Mustafa center


Systrarna fina ♡


God vegetarisk mat

Vi hann med att bada i poolen ett par timmar innan vi åt en härligt god middag på en italiensk restaurang här nere på torget.

Det är varmt här, ca 30 grader dygnet runt men det är bara när man är direkt i solen som det blir jobbigt. Paraply har vi därför användning för både när det regnar och är soligt. Varför tog jag med en kofta????

2 kommentarer:

  1. Åh, vad gott det såg ut......indisk mat är fantastiskt! Ja, varför tog du med en kofta. Det var väl när det var airconditioned i butikerna! Alla hälsar! Kram

    SvaraRadera
  2. Jo det står ju i guideboken men luftkonditionering är underbart skönt och svalkande, inte behövs någon kofta då inte :-)

    SvaraRadera