lördag 17 november 2012

Tonåringarna och jag

Gymnasieval. När man är 15 år är det dags att välja inför framtiden, inte så lätt. Idag var det gymnasiemässa och jag, sonen och experten storasyster åkte dit. Många gymnasieskolor som talar sig varma om varför just deras skola och program är det bästa valet. Vi fick möjlighet att ställa lite frågor och få information både av lärare och elever. Sonen är inte alls säker på vad han vill gå men det lutar åt naturprogrammet, gärna med musikprofil, som syrran oxå går, eller estet med musikinriktning. Jag har alltså 2 musikbegåvade tonåringar och att kunna kombinera musiken med studier är verkligen roligt. Nåväl, det återstår några "öppet hus besök" på olika skolor innan valet görs och det kan naturligtvis komma att ändras.
Efter mässan gick vi till nya köpcentrat Emporia, jag blev imponerad:) Vi åt lunch på Jensens beefhus, mycket gott och härligt att sitta och prata med mina underbara ungdomar. Sen blev det lite riktig shopping på Panduro och en del önskeshoppande på Illums.
Yngsta prinsessan har varit på Vattenhallen i Lund och haft roligt med kompisar i en klubb hon är med i. Hon och maken hämtade oss vid Emporia och det var skönt att slippa ta buss/tåg hem. Jag somnade gott i soffan i 1 timme, det tar på krafterna att shoppa.
En alldeles bra dag :)

1 kommentar: