fredag 16 november 2012

De är snabba i Malmö

När jag hämtade lillskruttan i skolan i eftermiddags ringde en sköterska från onkologen. De har en tid på torsdag den 22/11 kl 9.....Läkaren i onsdags sa att det brukar ta ca 2 veckor innan man blir kallad men här går det undan minsann.
Det blir kanske inte alls 4 veckor tills behandlingen börjar. Första mötet med läkare och sköterska på onkologen går ut på, vad jag har förstått, att få information om behandling och ev biverkningar och få reda på planering av behandlingen och tid för att få en sk. piccline eller venport inopererad, allt för att slippa sticka sönder venerna sen när allt startar.
Ja tycker det är skönt om de startar så fort det går. Vi har ju en student att se fram emot den 5/6-13 och jag vill gärna vara frisk och pigg då, kanske t.om hinna få tillbaka lite hår.
Jag har funderat mycket på hur vi ska få yngsta prinsessan att förstå vad som kommer att hända, de stora är det lite lättare att förklara för. På onkologen finns det hjälp att få :) De har kuratorer som gärna pratar med barnen, visar och förklarar, det finns t.om ett lekrum där barn kan leka under tiden föräldrarna får cytostatikan. De anser att det är viktigt att barnen är insatta och det känns skönt att liksom kunna "lämna över" till några som har gjort detta förut.

Efter skolan körde vi till videoaffären och hyrde film och köpte lite godis, sen blev det filmtajm i soffan:)

Foto

 (foto från tidslinjen, tillhörande personligt ledarskap) Hittat hos en nyfunnen vän på FB :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar