onsdag 18 december 2013

Vi andas amerikansk luft

En lång resa men allt har gått bra.
Planet lyfte på utsatt tid och vi kom fram till New York strax efter kl 3 (USA tid dvs 6 timmar före svensk tid). Vi hämtade ut vårt bagage och sen lämnade vi in det igen för vidare flygning till Orlando. Fyra timmar väntade vi i New York och sen var det dags för flyg nr 2. En timme satt vi och väntade i flygplanet eftersom det tog sån tid att lasta på väskorna, varmt och lite irriterat men Lillsessan somnade gott och sov i nästan 4 timmar. Kl. 23.10 landade vi i Orlando, då hade vi varit vakna i nästan 24 timmar....bagaget kom och vi hämtade vår hyrbil, en stor fräsig Toyota med gott om plats. Det var en härlig känsla att komma ut, vi andas amerikansk luft och den var frisk och klar och ljummen som en sommarkväll!

Hotellet är stort och pampigt, det är det mesta faktiskt. Lägenheten är stor och fin, vi har tre sovrum och två badrum, ett med bubbelbad :) Vi packade faktiskt upp när vi kom fram inatt, lite speedade av hela resan. Sen somnade vi och sov hyfsat och vaknade lagom till frukosten. Känns faktiskt som om vi redan ställt om tiden ganska bra.

Frukosten är väl lite hm ovanlig....Brödet ligger i ett glasskåp, det måste rostas eftersom det är så torrt. Muffins och lite andra kakor ligger också i ett glasskåp. Flingor av lite olika slag tar man från stora behållare och sen tar man mjölk till  det. Juice, te och kaffe finns också. ALLT tas och äts ur papptallrikar och muggar.

Idag har vi haft shopping på schemat:) Det ligger en stor outlet ett par minuters bilfärd från hotellet med massor av affärer. Det var uppbyggt som en liten stad med fina promenadstråk, alla är så trevliga o vänliga. Vi kan väl säga att Sonen handlade mest och därefter Lillsessan. Efter ett par timmar åt vi en jättegod lunch på en kinesisk restaurang. Fem timmars shopping och sen var jag och Lillsessan helt slut och det enda som lockade oss var bilen.
Genom Florida.nu har vi beställt biljetter till Universal studios och Disney World och på vägen till hotellet körde vi och hämtade dem. Ett litet stopp blev det på Wallmart för att köpa lite mat och dricka.


Såhär glad blir man när man får ett överraskningspaket från moster!


Jaha, man har inte roligare än vad man gör sig!


Lillsessan handlade i Disneystore, en fin utklädningsdräkt. Så nu är hon vår egen lilla prinsessa alldeles på riktigt :)


Monster High, ett efterlängtat köp, mycket billigare än hemma. 


Lycklig son som hittade en jeansskjorta (bland annat)


Conversebutiken!!!!!!


Familjeförpackning glass....

5 kommentarer:

  1. Åh, så härligt. Skönt att höra att ni är framme och att allt gått bra. Ser fram emot att fortsätta följa era äventyr. Stor kram till hela gänget!

    SvaraRadera
  2. öh... min kommentar försvann... men jag skrev att det var kul att höra att ni är framme å har det bra. Och att det ska bli spännande att fortsätta följa er! Stor kram till hela gänget!

    SvaraRadera
  3. Åh, vad härligt. Nu längtar jag också efter New York igen! Visst är alla trevliga och de är verkligen det på riktigt! Roligt att paketet var uppskattad! Ha en fortsatt underbar resa. Kram

    SvaraRadera