måndag 2 december 2013

Färdigsjukskriven

Det är slut, sjukskrivningen, jag är färdigsjukskriven. Nästan 14 månader har det blivit, varenda dag har varit nödvändig för att komma dit jag är idag. Min handläggare ringde för att höra hur jag har det och hon önskade mig lycka till, måste säga att kontakten med Försäkringskassan har varit fantastisk men nu hoppas jag slippa någon fortsatt kontakt med dem.
Jag känner stressen och pressen att vara som vanligt, att prestera, att komma på och ihåg, att vara pigg och alert, men det är jag som triggar igång det och jag påminner mig själv hela tiden om att ta det lugnt, det blir inte bättre av stress, tvärtom så stänger hjärnan av mycket snabbare då. Jag har fortfarande problem att lära mig nya saker, att läsa och förstå och komma ihåg, att göra många saker samtidigt och jag blir fort trött. Sover varje eftermiddag/kväll, kan absolut inte hålla mig vaken. Förra helgen i Göteborg var jätterolig men det straffar sig snabbt och jag har varit så trött den senaste veckan. Det gäller att prioritera och det är inte så lätt.

Jag var uppe på mitt "gamla" jobb i onsdags och hämtade mina saker. Ett år sen jag var där senast och det kändes bra att gå dit. Det är inte mitt jobb längre och det var inte med vemod jag lämnade utan med en tillfredsställelse att jag tagit rätt beslut att lämna. Jag har haft väldigt roligt under den långa tiden jag har jobbat där, helt nyexaminerad började jag där 1989 med många idéer och visioner. En bra chef lät mig prova på massor och oj, vad jag har lärt mig:)

I helgen var vi och hämtade en julgran (plast) hos mina föräldrar. Den stod ganska tilltufsad på vinden men nu är den fin och julpyntad. Vi börjar lite tidigare med julpyntandet i år eftersom vi ska ut och resa, tomtarna vill vi gärna se i huset och det är mysigt med alla ljus. Adventsfika hann vi också med igår hos våra goda vänner Lotta & Staffan med ungdomar i deras nya lägenhet. Väntan på julen har börjat.

 
 

7 kommentarer:

 1. Låt allt ta sin tid. Att stressa hjälper ingen, oavsett den som varit sjukskriven eller risker att bli det... Hitta din takt och ditt "flow", så blir det som allra bäst. Kul att se er i söndags! Å snart, snart... ska ni iväg och jag önskar er en toppenresa. Inte utan att man blir lite avis. Ni är sååå värda den resan. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kramar :)
   Resan skriver vi om här så det är bara att "hänga med"!

   Radera
 2. Måste kännas alldeles underbart att vara på banan igen! Jag har också bara bra erfarenheter av försäkringskassan i det här ärendet. Skönt det i en så pressad situation.

  Ta det lugnt och lyssna på kroppen. :-)

  Kram och lycka till!
  Else

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är så skönt att känna sig starkare, måste komma ihåg att ta det lugnt i alla fall, finns liksom inga reserver att ta fram.
   Kramar

   Radera
 3. Och vi hade en fantastisk tid tillsammans på ditt gamla arbete...men lyckliga jag har alltid dig! Se snart, kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, ja, det var tider det :)
   Kram

   Radera
 4. Vad härligt att läsa att du är friskskriven :) Plastgran är ok det har vi med:) Gubben allergisk Tänk nu blir den efterlängtande resan av Underbart När åker ni? Kram Maria

  SvaraRadera