torsdag 5 december 2013

Stormen Sven

Stormen Sven drar in över Skåne.
Äldsta dottern stängde affären, sonens öppna hus på nya skolan ställs in, kollegans tåg hem från Stockholm är inställt, huset är stormsäkrat dvs soptunnor, krukor mm står så att de förhoppningsvis inte blåser in till grannen, veden är staplad bredvid kaminen, inte mycket mer att göra än att hålla sig inomhus tills det blåst förbi.

Igår gjorde jag ett hälsotest på min träning. Jag gjorde ett när jag började i oktober förra året och jag var mycket nyfiken på hur det skulle bli nu. I juni när jag började träna orkade jag inte gå uppför hela trappan här hemma, när jag lämnat Lillsessan på skolan behövde jag vila på soffan, 10 minuters cykling på träningen gav en hög, mycket hög puls och jag stapplade därifrån...Igår, när jag faktiskt började utifrån den allra sämsta orken i juni, så visade det sig att 6 månaders träning gett ett finfint resultat :) Nästan allt var bättre än det där första testet innan jag blev sjuk, armstyrkan var lite sämre men det var ju förväntat eftersom jag opererats och inte får lyfta för tungt eller statiskt med höger arm men allt annat, kondition, benstyrka, mage och rygg, Yes, det ger absolut resultat och nu är det bara att fortsätta. Evelina, min coach tyckte att jag varit jätteduktig, känns bra med beröm:)

Lillsessan har haft kli i ögonen ett par veckor, jag trodde det hörde ihop med förkylningen hon haft men kliet försvann inte. I tisdags var vi på vårdcentralen och de tror att hon är allergisk, förmodligen mot damm/kvalster så nu är det ögondroppar 2 ggr/dag som gäller och det är redan mycket bättre. Eftersom hon har gaaaanska så många gosedjur och många varit uppsatta på en klädlina ovanför hennes säng var vi nu tvungna att ta bort dem. Hon valde ut några som hon har i sängen och sen är resten i lådor med lock så att hon kan byta när hon vill. Hela sängen och rummet, tak och väggar dammsugades och det som gick våttorkades. Nu gäller det att försöka hålla undan dammet så får vi se vad läkaren säger nästa vecka när vi ska på återbesök. Tror att det väntar en allergiutredning nästa år, lika bra så vi får reda på om det är något som hon är allergisk mot.

Pepparkaksbak har vi också hunnit med. Storebror bakade många fantasifulla figurer hm, vad säger ni om en pepparkaksgubbe med giraffhuvud eller huvudlösa Nick (från Harry Potter)?

 


5 kommentarer:

 1. Åh... tänker genast att det måste varit dammigt hos oss i söndags, när vi var här. För då kliade hon sig ju också... Nåväl, hoppas att dropparna fortsätter hjälpa och att ni sen får veta vad hon verkligen är allergisk mot. Fina peppisar förresten! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns damm överallt :) men goda vänner är unika <3
   Kramar

   Radera
 2. HEJ Ja denna stormen Sven är inte kul. Vad skönt att du har bättre kondis nu :) Kvalster är inte att leka med. Vi ringde vår hemförsäkring Vi fick tillbaka mer än hälften av pengarna vi bet för kvalstertecken och kuddfodral. Oftast finns det mest i sängkläderna. Felicia tar inte ögondroppar mer n i nödfall däremot tar hon en halv tablett
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Bra med försäkringsbolag :) Vad får hon för tablett? Den som läkaren på VC brukar skriva ut till barn innehåller laktos så det gick ju inte så bra för Lillsessan.
  Kramar

  SvaraRadera