söndag 19 maj 2013

Hår

Nu är det snart 5 månader sedan jag tappade håret på huvudet. Efter det dröjde inte länge förrän all kropssbehåring var borta och i samband med de sista cytostatikabehandlingarna försvann ögonbryn och ögonfransar. Inget stort problem för mig men jag vet att det är oerhört jobbigt för en del. Det som besvärat mig mest är faktiskt förlusten av ögonfransar. Fransarna skyddar ögonen från vind och smuts och de fångar även upp tårar...utan fransar klibbar ögonen liksom ihop när man gråter...Nu har de börjat växa ut igen, ett par mm, snart blir det mascara, inte för att jag behöver det eller brukar ha det utan för att jag kan!!!
Jag har haft peruken på mig när jag varit utanför huset och ofta även hemma när vi haft besök annars har det varit olika mössor som har gällt. Nu, när håret växer alltmer på huvudet och det blir varmare så är det ganska omöjligt att ha på peruken. Tänk er att ha på en vintermössa i 20 graders värme, ingen som frivilligt tar på sig den. Så, numera kör jag nästan enbart med en tunn slags mössa som motorcyklister brukar ha under hjälmen.
Fördelen är att jag mår bättre rent temperatursmässigt och nackdelen är att många först nu ser att jag är/har varit sjuk. Jag har inga problem att berätta om cancern, nästan bättre när folk frågar än när jag ser att de tittar och undrar men inte säger något. Och folk tittar, i parken, i affären, i skogen, på biblioteket mm och jag låter dem titta. Jag försöker att inte bry mig om, att låtsas som att de inte tittar på mig, eller att de helt enkelt tycker att jag är fin och att det är därför de tittar men stundtals är det jobbigt...

18 myggbett fick jag i skogen igår, på rygg och axlar och ett mitt i pannan. Det kliar.

4 kommentarer:

 1. Din stackare Hur i hela friden kan du ha fått så många myggbett? Hade Du mygg perfym på dig ?

  Då blir det mascara den 5/6 kan jag tro :)
  Märkligt att folk mer ser att du är sjuk när du är frisk. Men jag kan förstå att du inte vill ha peruk om det känns så varmt.

  Kramizzz Maria

  Låt dem titta du är fin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, mascara den 5:e :)
   Kramizar

   Radera
 2. Förstår att det kan vara jobbigt när folk glor...har de verkligen inget bättre för sig. Mycket bättre med barn som frågar när de undrar och får ett svar och jaha, så var det bra med det.
  Så alla som glor på min fina underbara syster, sluta glo eller fråga istället!

  SvaraRadera