torsdag 18 juli 2013

...en kam i necessären...

Vi har varit och spelat minigolf mina prinsessor och jag. Förra sommaren var Lillsessan tvungen att ha hjälp med hur hon skulle hålla klubban flera gånger men i år gjorde hon två hole-in-one:) Ett par roliga timmar på golfbanan med avslut i glasskiosken.
Igår var jag och Lillsessan i Folkets park och tittade på Pettsson och Findus. Jättemycket folk och vuxna som tvunget skulle tränga fram sina barn längst fram vid scenen fast de kom 2 minuter innan det började. En dam ställde sig precis framför oss och vände sig sen om och skrattade lite och sa "ja, och här står jag i vägen". Jag vet inte vad hon väntade sig för svar men jag svarade att det gjorde hon minsann. Hon flyttade sig.
Idag har vi haft en hemmadag och bakat bullar, lekt och myst. Imorgon väntar stora utflykten till Hässleholm och jag vet av erfarenhet att jag inte orkar två dagar på raken och en dag här hemma är inte så tokig faktiskt:)
Äldsta prinsessan har åkt iväg till pojkvännen som tillfälligt bor på annan ort, hon kommer hem igen på söndag men oj vad jag saknar henne. Hur det ska bli den dagen hon flyttar hemifrån vill jag knappt tänka på.
Jag har nu helt lagt in peruken i garderoben och mina små mössor ligger i en låda. Det har tagit ett tag för mig att våga visa mig i min korta frisyr. Jag har tagit ett steg i taget. Först med familjen, sen på en liten ort där ingen känner mig, sen på onkologen (där är man väl van vid att se det mesta i huvudväg), på en lite större ort och sen i affären hemmavid och igår i Folkets park. Tittar någon? Ja det tittas en del men då får de väl titta. Värst är när någon jag känner vänder bort huvudet, hände tyvärr igår och jag vet att hon såg mig och kände igen mig men för en del blir det för svårt att veta vad de ska säga, tycka, tro mm. Nåväl för varje dag blir håret allt längre (eller högre:)) och jag kanske ska lägga ner en kam i necessären så att jag kan kamma mig efter träningen:) Undrar om jag kommer att ha långt hår igen? Det finns fördelar med kort frisyr, nåja, vi får väl se hur det blir med hårlängden så småningom.

2 kommentarer:

 1. Ha ha ha ha .. jag har nog lätt kunna tränga mig om jag vetat att det var Petsson och Findus.. :-)

  Barn som flyttar hemifrån ja.. usch. Vill inte tänka på det. Min yngsting har bott borta nästan hela sommaren. Hans flickvän bor i Svedala och hennes föräldrar, som är lärare och "lediga" hela sommaren, är bortresta. Men så kommer de hit lite med jämna mellanrum för att åta lite. Det är ju fyrt att bo själv, och tråkigt att alltid tänka ut vad man ska äta.. ehh... japp... så är det ibland att vara vuxen.
  Jag älskar dock när de kommer hit.. så.
  Men.. jag fasar för när båda sönerna har flyttat..då får man nog ställa till med fester lite för jämnan?

  kunde inte lägga in...jayne.blogg.se

  SvaraRadera
 2. Kan kanske vara bra träning (både för oss och ungdomarna) att flytta hemifrån en kort tid och komma hem och tanka mat och lite föräldrakärlek med jämna mellanrum :)

  SvaraRadera