måndag 29 oktober 2012

En "fixardag"

Imorgon är det dags för operation och en del ska fixas innan dess. Nej, det är ingen som säger att det MÅSTE fixas men jag känner att jag vill göra det, passa på nu innan jag hindras, i alla fall tillfälligt, av operationsärr, 2 st, som stramar och tar emot.
Det är en del att tänka på inför operationen. Ikväll ska jag duscha med ett speciellt tvål/schampo så att jag blir desinfekterad, sen är det ren handduk, renbäddat i sängen och ren pyjamas som gäller. Imorgon bitti är det dags igen med samma procedur och sen ingen deo, inget smink, inga krämer, inga smycken, inget nagellack. dvs helt kliniskt rentvättad. Äta får jag göra senast 24 och dricka senast 06.00 och bara 2 glas vätska. Sen har jag tid kl 9 för att bli lite "radioaktiv" i bröstet och sen är det bara att vänta tills det är min tur någon gång efter lunch, ja dvs för de som får äta lunch, jag ska ju fasta...Under väntan blir det nog en del läsning och eftersom de varnar för stölder ska jag sticka och köpa en billig bok på Emmaus lite senare.
Så hittills har jag bäddat med rena lakan, satt på en maskin tvätt och bytt handukar. Jag har oxå hunnit med frukost till mig och yngsta prinsessan (de äldsta sover fortfarande, det är ju höstlov:)) Vilken tur att vi ställde tillbaka klockan igår, man får ju liksom en extra timme på så sätt och det behövs idag.
Jag har aldrig blivit sövd förut och jag erkänner att jag tycker det är skrämmande. Att tappa kontrollen över att vara vaken eller sova, allt styrs av narkosläkaren, rädslan över att kanske inte vakna igen finns oxå där:(

I eftermiddag kommer några vänner till oss för att leka och prata en stund. Ser fram emot det :) Det kommer att skingra tankarna en stund.

1 kommentar:

  1. Tänker på dig Karin och hoppas att du mår efter omständigheterna bra och inte har alltför ont.

    Kram Jenny Ljunggren

    SvaraRadera