onsdag 24 september 2014

Mammografi

Hjärtat bultar och pulsen är hög. Många tankar far med hög hastighet genom mitt huvud, gråten i halsen och så en mask på för att försöka dölja hur jag känner det, andas djupt och så öppnar jag dörren till mammografin.
Jag sitter där i väntrummet och tittar på de andra kvinnorna som också väntar. Jag undrar om de också är rädda, om de vet vad som händer om läkaren hittar något, om de tänker att "cancer drabbar inte mig". Jag vet hur det är att få ett cancerbesked och jag är livrädd!
Sköterskan tar väl hand om mig, försöker vara försiktig och säger att resultatet kommer med brev, det kan ta ett par dagar men som allra mest 2 veckor. Hon säger att jag inte ska bli orolig om det står att de vill ha kompletterande bilder, att det är vanligt att det behövs när man är opererad och det bildas ärrvävnad som gör det svårt att se. Jag svarar att får jag ett brev med det innehållet så kommer jag att bli mycket rädd!

6 kommentarer:

 1. Många kramar. Ska bli mysigt att ha dig hos oss imorgon kväll :)

  SvaraRadera
 2. Usch denna olidliga väntan! Jag förstår hur du känner det. Tycker det borde finnas en regel för oss drabbade att få besked omgående. Håller alla tummar och tår för att du får ett bra besked - snabbt!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Tycker också att beskedet skulle komma fortare än kvickt! Fattar de inte vilken outhärdlig väntan de utsätter er/oss för! Kram till er alla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller tummarna att det kommer imorgon eller på tisdag. Kram

   Radera