onsdag 27 augusti 2014

Ha det så bra på jobbet!

Onkologen ringde igår. Resultatet på bentäthetsmätningen har kommit och nu blir det ytterligare 1 tablett. Ytterhöljet runt skelettet tunnas ut av de andra medicinerna jag måste äta och det känns väl sådär när jag har många år kvar med de medicinerna. Tabletten ska jag ta 1 gång/vecka och den ska hjälpa till så att skelettet inte blir ännu svagare. Biverkningarna var inte jättevanliga men det finns risk för sämre njurfunktion, magsår och annat smått och gott :( Tydliga direktiv på när, hur och med vad medicinen ska tas samt att jag absolut inte får ligga ner direkt efter att jag svalt den. Nåja, det är ju tur att medicinen finns, frakturer vill jag inte ha!

Ha det så bra på jobbet! sa sonen igår. Han skrattade lite och sa att det var länge sen han kunde säga så och det är ju sant. Denna veckan är full av jobb som jag bara älskar:) 1 föräldrautbildning, 1 föreläsning för pedagoger på en förskola, 3 dagar som specialpedagog på en ny förskola och förberedelse inför en föreläsning nästa vecka. Känns toppenkul. Så, ja tack käre son jag har det bra på jobbet!

Lillsessan är trött. Sonen är också trött. Det tar på krafterna att börja i skolan med en massa nya intryck. På Lillsessans fritids har dessutom en av de pedagoger som hon var tryggast med fått förflyttning till förskolan. Det kräver mycket av henne att skapa nya relationer, att underhålla de som redan finns och det kan bli för jobbigt och då "klarar" hon sig själv, vilket inte är ok. Lillsessan en av de äldsta och jag förstår att hon anses klara sig själv men det funkar inte riktigt så alltid. 4 pedagoger på 70 barn....hm svårt att hinna med alla barn och då är det fantastiska pedagoger....och Lillsessan är på fritids till kl 15, inga långa dagar med andra ord. Måste nog korta ner dem en period. Igen.

4 kommentarer:

 1. Eller så är du med en stund varje dag när du hämtar en period....kram

  Ja, jag säger också ha det så bra! Längtar till lördag när jag kan få höra allt nytt.
  Tråkigt med bentätheten...kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är så trött så det enda som hjälper är en tidigare hämtning. 13.30 igår, 14 idag :)

   Radera
 2. Alla dessa piller med alla sina biverkningar. Man blir så trött. Men man får väl vara glad att det finns hjälp att få... Pest eller kolera, som alltid.

  Kram från en annan pillerknaprare i riskzonen :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är jätteglad att medicinerna finns :) det gäller att inte läsa biverkningslistorna för mycket, då blir man mörkrädd och undrar vad man stoppar i sig. Dessa har dessutom som vanligast biverkning svår ledsmärta, som om jag inte har det innan liksom....Kramar

   Radera