måndag 26 augusti 2013

En åttaåring kan det som många vuxna inte klarar...

Träning, Zoladexspruta, akupunktur = powernap på eftermiddagen. Sonen gav lillasyster mellanmål eftersom jag slocknade i soffan, skönt att det finns backup när jag inte orkar.

Än så länge är det lite sommarkänsla kvar, det är ganska varmt på dagarna men det märks att hösten närmar sig, jag njuter av det som finns kvar. Jag har plockat de sista röda vinbären idag. Vi har haft massor i sommar och varje morgon har jag gått ut och plockat till morgonfilen:) Päronen är mogna och äpplen och plommon börjar också bli ätfärdiga, det är härligt att gå ut och plocka sig ett äpple, mer närodlat kan det inte bli, det är dessutom garanterat giftfritt.

När jag hämtade Lillsessan idag kom två flickor fram och pratade. De frågade varför mitt hår är grått och jag sa att det ofta blir så när det växer ut igen när man har tappat det som jag gjort och att det tar lite tid innan håret bestämt sig för vilken färg det blir till slut. Den ena tjejen sa då "Jag tycker det är synd att du fick cancer" Den andra flickan och Lillsessan nickade. Ja, en åttaåring kan det som många vuxna inte klarar, att på ett enkelt sätt säga det som egentligen är så självklart att man ska säga till någon som blivit sjuk. Tack Julia för de orden, de betydde mer än du förstår. Och tack till Julias mamma som förklarat så bra varför Lillsessan inte vill vara ensam och leka utan mig :) Jag tror också att det var bra för Lillsessan att höra att hennes kompisar vet och förstår lite av det som hon har gått genom.

Här kommer ett klipp som jag älskar att lyssna och se på: (Susan Boyle)
http://www.youtube.com/watch?v=RxPZh4AnWyk

4 kommentarer:

 1. Ibland blir det så svårt för vuxna men naturligt för barn. Var försvann det? Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del har ju kvar det, kanske ska man som vuxen försöka vara så klok och det krånglar till så mycket. Kram

   Radera
 2. Så klokt. Tänk, som sagt, om fler kunde vara så kloka. Konstigare behöver det inte vara. Bara att hålla med ju: synd att du fick cancer. Men så skönt att du nu mår bättre. Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir liksom så enkelt och bra. Jag har fått många bra och kloka ord under denna tiden men också en del riktigt knasiga. Den sämsta kommentaren jag fått var: "vilken tur att du fick just bröstcancer, den är ju så lätt att bota!"
   Kramis

   Radera