torsdag 28 februari 2013

Näst sista...

Kl 10 var det dags. Den femte behandlingen eller faktiskt den näst sista. Det låter väl bra?
Övervakad även denna gången under de första 30 minuterna. Blodtrycket är bra, de vita blodkropparna är bra, leverfunktionen är bra men mitt blodvärde har sjunkit och ligger nu på 98. Jag hoppas att jag klarar mig ifrån blodtransfusioner så nu gäller det att äta järnrik mat så gott det nu går när smaken förändras. Jag fick lite tips av sköterksan att jag ska äta sugtabletter som stimulerar slemhinnorna i munnen så att det produceras mer saliv, det kan tydligen minska smakförändringarna. Kl 12 var jag klar, lite darrig i benen och rosig och grann i ansiktet av all cortison körde vi till Mobilia för att äta lunch (det gäller att passa på så länge maten smakar bra:)) Träffade två föräldrar till barn som jag har haft och har på mitt jobb och fick en liten pratstund med dem. I måndags beställde jag de sista Fragminsprutorna (blodförtunnande) och vi gick inom apoteket och hämtade dem. Hoppas innerligt att det är det sista på den långa medicinlistan som jag behöver hämta ut.

Jag har tagit det mycket lugnt idag. Soffläge med tv större delen av eftermiddag och kväll, maken hämtade Lillsessan på fritids och sen tog jag mig en powernapp innan maten. Jag känner mig andfådd och tung i benen och vet att det kommer att vara värre imorgon för att sen lägga till värk på lördag/söndag men jag har faktiskt tyckt att denna dagen varit bättre än vid förra behandlingen:) Ikväll har jag t.om orkat läsa sonens arbete i samhällskunskap och han är minsann riktigt duktig på att skriva. Äldsta dottern har idag haft biologiprovet hon skulle haft i samband med att jag fick min diagnos, provet handlade b.la om cancerceller och då, för 4 månader sedan blev det för svårt att plugga in. Skönt att läraren tog hänsyn i oktober men jag tycker att hon kunde sluppit göra det, han vet redan hennes kapacitet och det är inte lätt att sortera ut sina känslor i vad hon går genom med en mamma som är cancersjuk. Det blir liksom inte riktigt rättvist men det är väl så livet är...tyvärr

Idag ringde försäkringskassan igen. Det var min lokala handläggare som ville presentera sig och berätta vad hon kan hjälpa mig med...upps, jag som förberett mig på sura handläggare har blivit ordentligt överraskad.

Nej, nu är det dags att krypa i säng, alla krafter behövs för de kommande veckorna. Bra mat, sömn och kärlek är nödvändigt för att fixa detta, vilken tur att jag har tillgång till allt :)

5 kommentarer:

 1. Lite extra kärlek!

  hoppas att det är ok idag och att det inte blir lika jobbigt som förra gången.

  Tänker på dig!

  Kram Maria, casper, Victor och Felicia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack <3
   Det är ok idag oxå, 12 betabred gör nytta :)
   Kramizar

   Radera
 2. Kram från oss också som sänder kärlek över nätet på detta vis! Hoppas det fortsätter kännas ok även under helgen. Har er son oxå fått kallelse till audition inför hösten? Sonen i det här huset ska göra sin den 20 mars kl. 10. Må gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, känner kärleken flöda:)
   Philip ska på en audition den 13/3 på Rytmus och sen den 19/3 kl 10 på Heleneholm/Malmö nya latin. Hoppas det går bra för våra grabbar.
   Ha det så bra i helgen! Kramar

   Radera
 3. Tack detsamma Karin, ha som sagt en skön helg ni oxå.
  Så P sökte även Rytmus, det har inte Hugo gjort. Vet inte så mycket om den skolan inser jag, får kanske kolla in den. H har däremot sökt även Spyken, i Lund, och ska göra audition där den 16 mars. (Många auditions den här våren får jag säga...) Håller tummarna för att båda grabbarna kommer in där de vill. :)

  SvaraRadera