torsdag 7 februari 2013

1/3 kvar

Allt har gått bra idag :)
Taxotere eller taxen som cellgiftet oxå kallas, sattes igång och jag hade en egen privatsköterska som "vaktade" mig den första halvtimmen. Blodtrycksmätning 1 gång i början och 1 gång i slutet, allt var normalt, lite hög puls men det beror på alla kortisontabletter. Sköterskan gick inte ens ut ur rummet utan satt på en pall alldeles bredvid sängen redo att rycka in om det skulle hända något, kändes bra. Nu hände ingenting, jag blev lite andfådd efteråt men jag känner mig nästan som vanligt. Många tappar smaken direkt efter behandlingen men jag har min kvar än så länge och njuter så länge den får vara kvar. De flesta får värk den tredje dagen och jag tänker ta värktaletter före den sätter in, ett tips som jag fått av någon av mina Bröstcancervänner på FB, bättre att förekomma än förekommas och vanliga värktabletter är ju inget farligt (i normal dos under kort användningstid såklart).
Fick reda på att mina neutrofila värden, som i friska fall är ca 7 och mina sjuka har legat på 0.3, efter de 8 immunförsvarshöjande sprutorna var uppe i 26!!!!!! upps, inte konstigt att jag hade ont och alldeles perfekt är att mina vita blodkroppar äntligen lyckats bekämpa den otäcka hostan som jag haft de senaste 5 veckorna, t.om förkylningen som varit konstant sen i december känns bättre. Hoppas nästa kur med sprutorna kan friska till även förkylningen.

Min käre make har idag haft VAF = vård av fru :) Han har varit med på de flesta behandlingarna och läkarbesöken och har lite rutin på vilken service som hans fru behöver. Saft/vatten och tidningar under behandlingen och sen fixar han middagen och allt annat som hans trötta fru inte orkar med. Jag nöjer mig med de roliga måstena som att ex läsa läxan med lillsessan och läsa godnattsagan:)

Nu har jag bara 1/3 kvar av cytostatikabehandlingarna, de ni e alldeles underbart!!!!! och jag hinner få strålbehandlingen i Malmö, den flyttas till Lund strax efter att jag är klar i mitten av maj :)

4 kommentarer:

 1. Vad skönt att läsa att allt gott bra idag;)) Du är en kämpe. Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Finaste bästa Karin, älskar dig massor.

  SvaraRadera
 3. Härligt på alla vis!

  Kram Maria, Casper, Victor & Felicia

  SvaraRadera