torsdag 17 juli 2014

Systerdagar

Igår var vi i Lund.
Först skaffade jag och maken nya pass (i Malmö är väntetiden ofta lång, i Lund väntade vi 5 minuter). Ni kanske kommer ihåg min vånda inför fotot till körkortet i januari och nu var det ju dags för nytt foto igen men det kändes ok igår, tyckte det blev ganska bra. Vi passade på att mäta Lillsessan också och hon har växt 4 cm sen i januari och är nu hela 126 cm lång! Sen träffade vi min syster och kusinen och gick och tittade på Domkyrkan, en fantastisk byggnad med så många intressanta historier, den om jätten Finn är nog mest välkänd. Det stora klockspelet är fantastiskt.


Jag gillar sånt här gammalt. I dessa stolarna fick endast prästvigda vara och de skulle stå långa stunder under gudstjänsterna, det löstes genom att stolsitsen kunde fällas upp och undertill finns en liten platta som man kan fälla ner och vips kunde prästerna vila sina trötta ben och eftersom kåporna dolde benen syntes det inte att de satt ner och vilade sina trötta ben emellanåt


Här står jätten Finn för evigt och håller pelaren som han försökte välta i ilskan över att prästen kommit på hans namn och slapp betala med sina ögon


Kusinerna har alltid mycket att prata om 


Vi åt en god thailändsk lunch där de båda småkusinerna såg till att få en egenkomponerad lunch. Sen tog vi en liten tur i Lund och köpte naturligtvis god glass innan vi åkte hem och lekte en stund. Lillsessan följde med moster och kusin hem till mormor och morfar och jag och maken passade på att gå ut och äta en god middag:)


Mmm friterad camembert med tillbehör

Idag har vi haft en dag i mina föräldrars koloni. Min syster och svåger har klippt häckar, gräsmatta, rensat ogräs, fixat till en fin uteplats, slängt skräp mm och jag med min onda rygg har i alla fall lyckats få ett väldigt smutsigt plastbord rent och fint igen (det har stått ute i ur och skur) men det känns lite trist att inte kunna hjälpa till mer:( Kusinerna har lekt och rensat ogräs och tvättat av stolar och bord och varit jätteduktiga. Dagen avslutades med korvgrillning :)

Det är gött med systerdagar, planerar fler i sommar :)2 kommentarer:

  1. Nästa är redan imorgon!
    Vi hade en helt härlig dag tillsammans med er! Alla hjälper till sitt sätt! Jag rensade lite ogräs och du fixade ett skinande rent bord. Bra av oss båda! Älskar dig. Ses imorgon.

    SvaraRadera
  2. Japp, ses imorgon :) Kramar

    SvaraRadera