onsdag 2 juli 2014

Sommarlovsdagar

Det härliga med att ha sommarlov är att man kan göra vad man vill (nästan). Man kan välja om man vill ha sovmorgon, bara vara hemma, sitta och titta på film hela förmiddagen, äta glass varje dag, njuta av att inget är planerat eller njuta av att allt är planerat. Solen tittar fram, det kommer en regnskur, en regnbåge, vi kryper in under filten bara för att det är mysigt att läsa med ficklampan på, vi plockar vinbär och en del är så sura att det drar i mungiporna. Plötsligt kommer ett sms, ett meddelande på fb eller ett mejl och så blir resten av veckan fylld med härliga lek och pratträffar. Sommar är det när telefonen bara ringer roliga samtal. En del dagar kan man faktiskt bara ligga på gräset och räkna myror, om man vill:)

Igår var vi på Malmö Museum och såg bl.a en grodutställning. Intressant och vackra foton och vi lärde oss massor nytt om grodor. Visste ni att mer än 60 % av våra gener är likadana? Eller att grodorna lever på land tills de blir könsmogna? Sen lekte vi på Tekniska museet, alltid lika spännande.Tjocka väggar var ett måste när man byggde slott för länge sen.


Lillsessan cyklar så fort hon kan och kan se hur mycket el hon framställer.

På kvällen var jag och äldsta dottern och åt middag med några "gamla" vänner. Vi "vuxna" har jobbat ihop i många år, ja vi gick t.om på högskolan tillsammans och flickorna är födda med ett par dagars mellanrum för 20 år sen. Vi gick hemifrån strax efter 17 och var hemma igen strax före 00.00. Himla trevligt hade vi.

Idag packar sonen för 4 dagar på Roskildefestivalen. Det är med blandade känslor som jag släpper iväg honom. Orolig för att något ska hända, orolig för alkoholen som jag vet flödar, att hans vanliga omdöme på något sätt ska förändras och att han gör de där sämre valen ni vet. Min lille pöjk, som fyller 17 år på söndag, att inte få fira honom på hans födelsedag. Och samtidigt är jag glad över att han ska åka till något som jag vet att han kommer att älska, musik i massor, tillsammans med 19 kompisar i 4 härliga dagar, ett minne för livet! Var rädd om dig älskling!


Fullpackad med tält, liggunderlag, sovsäck, campingstol, lite kläder, mat och hushållspapper :)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar