tisdag 4 mars 2014

Skelettscint

Vi har varit utan telefon, internet och larm sen i fredags då de, trots tydliga markeringar, lyckades gräva av telefonkabeln här utanför. Idag blev den lagad och allt fungerar som vanligt igen till ungdomarnas stora lycka:)


...och här kommer en grävskopa till mina goa systerbarn, den stod här utanför hela helgen :)

Jag var hos läkaren igår, en trevlig, lugn isländska som kände genom bröst och lymfkörtlar, allt kändes bra. Hon kände på min rygg och jag är grymt öm där. Hon sa att de har en låg tröskel när det gäller att skicka cancerpatienter på röntgen. Hon var tydlig med att hon inte ville att jag skulle röntgas för att leta efter metastaser utan för att utesluta det och naturligtvis för att jag ska slippa gå och fundera, undra och oroa mig. Jag frågade speciellt (och sa att jag vill att hon säger som det är) om hon utifrån det hon hört och känt kan misstänka metastaser men det sa hon att hon inte kunde. Det onda i ryggen kan vara en massa olika saker men genom en sån här röntgen kan man förhoppningsvis se vad det är. Förslag som hon gav är:
 • Muskelvärk
 • Ledvärk av medicinen jag äter (har just nu även ont i knäna och i vänster armbåge så varför inte i ryggen?)
 • Kotkompressioner även det beroende av medicinen som kan ge benskörhet
 • Fraktur på kota (eftersom jag har ont ner i svanskotan) även detta pga medicinen
 • Förändringar på skelettet som är benigna dvs ofarliga
 • Metastaser som är maligna dvs en spridning av cancern
Man kan väl lugnt säga att jag hoppas på de två översta men även den tredje och fjärde är ok, den femte skapar oro och den sjätte vill jag inte ens tänka på.
1-2 veckor tar det innan jag får en tid och sen ännu ett par dagar innan hon ringer med ett besked. Väntan och oro är en ständig följeslagare och det höjer stressnivån avsevärt. Av erfarenhet vet jag att jag måste prioritera ännu bättre nu för att orka med. Jag håller tummarna och skickar en bön till hen där uppe.

2 kommentarer:

 1. Håller tummarna och tänker på dig!!! Varför kan man inte bara rycka på axlarna och tänka som endel; ingen misstande, då är det inget! och finna lugn i det.

  Styrkekramar Maria & barnen!

  SvaraRadera
 2. Tycker att alla läkare skulle vara utrustade med röntgensyn:) Kramar

  SvaraRadera