måndag 9 november 2015

Zhangjiajie (25-27/10)

Underbara sovmorgon! Efter en resa på drygt ett dygn är det en härlig känsla att ta det lugnt. Söndagen innebar lugn och ett dopp i den nästan iskalla poolen och när vi nästan gett upp hoppet kom våra väskor kl 23.45.
På måndagen hämtade bussen oss och vi åkte till Nationalparken Zhangjiajie. Köer, köer, köer. Nyfikna kineser som tittar, ja stirrar på oss, konstiga västerlänningar med kinesiska döttrar, de har svårt att få det att gå ihop, ingen engelska så TACK för lapparna på kinesiska som förklarar hur det är:) Vi åker med världens längsta kabinbana upp till Tianmen mountain, det tog ca 35 minuter att åka upp och även om jag är höjdrädd så gick det bra. Långa partier hade vi inte så långt till marken och när det var långt ner ja då tittade jag inte ner. Nästa utmaning var glasbron men det var så dimmigt att vi inte såg så långt ner genom glaset, dessutom var det betong mellan glaset så det kändes ok. Glasbron var egentligen ingen bro utan gick utmed berget, Lillsessan tyckte att det var otäckt och höll sig i närheten av bergsväggen den mesta delen.


skoskydd så att glaset inte skulle skadas


dimmigt


Efter medhavd picknick gick vi mot Heavens gate. En smal vindlande väg utmed bergsväggen och plötsligt var vi där! Dimman gjorde att vi inte ens upptäckte att vi var framme och en byggarbetsplats hjälpte till, inte kan man väl ha det så skräpigt vid ett så berömt turistmål? Jodå, en salig blandning av turister, dimma och byggarbete vid Heavens gate. Efter en stund tog vi rulltrappan ner (999 trappsteg lockade inte)!

7 rulltrappor ner (eller upp)


"In i dimman" fick en klar betydelsePå kvällen åkte vi och några familjer till på en liten utflykt till en teaterföreställning. Vi förstod nästan ingenting av handlingen men vackert var det med alla danser och dräkter.
Sista dagen i Zhangjiajie åkte vi till nationalparken Wulingyuan där det finns ett enormt stenskogslandskap. Vi tog hissen upp (300 meter hög utomhushiss) och det var fantastiskt!!! Har ni sett filmen Avatar så vet ni hur det ser ut :) Halleluja mountain, som stått som modell för Floating mountain ser verkligen ut som i filmen. Massor med turister som skulle ta foto naturligtvis och det var trångt överallt, alla köer förtar lite av upplevelsen och det är liksom "business" av allt från att ta foto till att skriva en dikt på foto på bergen. Vi avslutade med en underbar promenad genom skogen längs med en liten flod, härligt klar luft, fåglar som kvittrar, vatten som porlar och så en liten hemmagjord, handdriven karusell mitt i allt :)
Idag kom även Albin, vår svenske reseledare som även pratar kinesiska, han ska följa med oss flera dagar nu, känns bra med en svensk :)


Massor med trappor överallt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar