tisdag 10 november 2015

Changsha 1- 2/11

Vi tog bussen och åkte till "Apelsinön", en fantastiskt vacker ö i floden där det växer massor med apelsinträd och träd med nya favoritfrukten pomelo. Mitt i parken finns en gigantisk staty av Mao. Det var en vacker dag och många lediga kineser passade på att ta sig en tur hit.

Vi gjorde ett besök på ett tehus som serverade goda teer, det var väldigt vackert inomhus men dyrt att prova te och inte så barnvänligt för 10 barn med spring i benen, tur att det fanns en park precis intill där de kunde få leka en stund. Dagen avslutades som vanligt i poolen :)
Dagen efter var det dags för ett besök på Civil affairs office där vi fick Lillsessan för 10 år sedan. Det såg nästan ut som då och en våg av minnen kom över mig. Lyckan över att äntligen få hålla denna lilla flicka och rädslan över allt som skulle kunna komma, över vad hon hade med sig i bagaget. En av de lyckligaste dagarna i mitt liv.
På eftermiddagen åkte vi till en stor park där vi var även för 10 år sedan. Ett andningshål mitt i storstaden som är så underbart. Många åkte karuseller och provade skjutbanor och så promenerade vi bara och njöt av all grönska. På kvällen åt vi middag på väldens största kinesiska restaurang West Lake, maten imponerade inte men atmosfären var kul och de hade en riktigt fin föreställning som var väl värd att titta på.


                                                       2005                                        2015När man är trött i benen är lyckan en stark guide :)


Martyrernas parkEtt nöjesfält mitt i parken


Världens största kinesiska restaurang med plats för 5000 gäster samtidigt!


Vår egen prinsessa


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar