fredag 9 maj 2014

Ett år sen

För 1 år sen fick jag min sista strålning. Vilken underbar dag det var. Håret hade lite stubb, konditionen var urusel och hjärnan hängde inte med. Tröttheten kom fort och jag misstänkte att mycket jobb låg framför mig. På detta året har jag hunnit med ganska mycket. Håret är helt oregerligt, konditionen är så mycket bättre och hjärnan hinner ikapp mer och mer :-)

När man blir svårt sjuk är det naturligtvis mycket fokus på behandling och att man ska bli frisk. Det pratas väldigt lite om hur livet blir efteråt, efter alla behandlingar. Många mår dåligt och mycket tankar hinner komma ifatt. De runt omkring tycker att nu är det över, du har klarat dig,  lägg det bakom dig nu! Jag är tacksam över att jag har förstående nära hos mig, ingen som säger sådär till mig, i alla fall inte så att jag hör (har dock fått berättat för mig att några tycker att det där med cancer inte är så mycket att tänka på, att man inte är sin sjukdom....) behöver jag säga att jag blir bestört över deras okunskap, hur kan de säga så, de har inte sett mig ligga utslagen av biverkningar, de får gärna leva mitt liv ett par dagar, välkomna! jag kan må bra av en paus! Nåväl de är knappt värda att lägga energi på.

Nu till något mycket trevligt! Vårt lilla magnoliaträd har äntligen fått två knoppar,  jag tycker att de är så vackra....2 kommentarer: