tisdag 18 februari 2014

Ont i ryggen

Sportlov! Lite ledighet. Lillsessan var på fritids igår och idag sen är det hemmadagar resten av veckan.
Igår var vi hos goda vänner på fika-lek och pratstund. Alltid lika mysigt och tjejerna leker varje sekund, de är så fina:) Tack för en bra eftermiddag!

Jag har ont i ryggen och det känns precis som det har gjort förr när jag har haft ont, det sitter precis i ländryggen och jag är ordentligt öm när man tar där. Eftersom bentäthetsmätningen som jag gjorde i somras visade på en försvagning precis där så passade jag på att fråga sköterskan förra veckan om det onda kan tyda på en försämring. Hon sa att jag skulle äta värktabletter i 1 vecka och hade jag fortfarande ont skulle jag höra av mig så ska jag få träffa onkologen och ev få en röntgen för att utesluta metastaser, gulp....Visst är det bra att de kollar men tänk om de hittar något, det får absolut inte ske! Om det hade varit ett "nytt" ont som jag inte kände igen skulle jag vara livrädd, nu är det en känd smärta så jag känner mig i alla fall hyfsat lugn. För visst kan man ha ont utan att det ska vara cancer men som cancerpatient, även om man då räknas som cancerfri, så tas det alltid med i beräkningarna. Ja, den där jädrans sjukdomen har tagit ännu ett liv i vår fb-grupp. De som sa att bröstcancer är den bästa cancerformen man kan få om man nu har oturen att få cancer kan dra något gammalt över sig. Den är livsfarlig och lömsk och alldeles otäck.

Dagens skratt: när jag tittade ut på grannens uppfart imorse ser jag att grannpojken med kompis har ägnat ganska många timmar åt att fylla i stenarna med gatkritor (förhoppningsvis) i olika färger, mitt på står det skrivet "Välkommen hem!"

Dagens tips: Försök inte göra rent glasögonen efter att du har smort inte in händerna med kokosolja...11 kommentarer:

 1. Älskar dig! Vill krama dig NU!

  SvaraRadera
 2. Tack för kokosoljetipset och stor kram till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe det var så lite så. Och du, jag har inte glömt datum för familjemiddag, det är på G. Kramar

   Radera
  2. Det är lugnt Karin. Det är inte det lättaste att få ihop alla familjemedlemmar till en viss dag. Att sen dessutom lyckas med två familjer... Vi får väl vara glada om merparten kan på samma dag helt enkelt. Ha det nu så toppenmysigt i morgon! Stort kram och förskottsgrattis till er båda!

   Radera
 3. Visst är det så, man oroar sig för minsta lilla krämpa man får. Förhoppningsvis och troligtvis helt i onödan.

  När man är mitt uppe i alla behandlingar är FB-grupper, bröstcancerföreningar och liknande superbra, man behöver någon i samma situation att dela upplevelser och tankar med. Någon som förstår, någon man kan jämföra sig med, någon man kan få tips av. Men jag är starkt tveksam till att stanna kvar i sådana grupper när man är friskförklarad och vill gå vidare. Det är min övertygelse att sådana grupper istället skapar mer oro än trygghet i det läget, för i dessa grupper finns oftast de som fortfarande är sjuka och nya sjuka tillkommer hela tiden. Det är inte konstigt då att man tycker att många får återfall och till och med dör.

  För att komma vidare och minska sin oro tror jag att man måste välja ut några som man kommit nära och så får man försöka släppa taget om resten annars kommer man aldrig vidare. Det är min övertygelse. Det kanske låter hårt och okänsligt, men man måste försöka komma vidare och släppa taget om denna förbaskade sjukdom och det gör man nog bäst tillsammans med de nära och kära och inte med andra cancersjuka.

  Sköt om dig! Jag håller tummarna att din ryggvärk är precis som du säger, det gamla vanliga.

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig Else och du låter inte alls hård eller okänslig bara klok:) släppa taget är nog bra för vidare vill jag absolut:) Kramar

   Radera
  2. Jag är med dig hela tiden....

   Radera
 4. Tack själv för en mysig eftermiddag! I dag läste jag att stress ofta ger just ländryggsmärtor, så säker man kan vara utan röntgensyn så är det muskel/senvärk!!!

  Kram Maria & barnen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, jag går absolut på din linje :) Kramar

   Radera