torsdag 2 januari 2014

Välkommen 2014 ☆☆☆☆

En tillbakablick:
Det tuffaste året någonsin lägger jag bakom mig, vi lägger det bakom oss, för det har varit jobbigt för oss alla. Visst har det varit jag som har gått genom dessa helvetiska behandlingarna och varit sjuk men det är inte lätt att stå bredvid heller.
Cancern har lämnat ärr, både fysiska och psykiska, den har gett oss en sårbarhet och ödmjukhet inför livet och ett annat sätt att uppskatta det vi har. Att vandra ett tag med döden flåsande i nacken är en fruktansvärd erfarenhet som jag hoppas att ni slipper. Rädslan över att det ska komma tillbaka är stor men det är inte längre det första jag tänker på när jag vaknar. Vi går lite tillsammans genom livet, cancerrädslan och jag men hen går lite bakom. Det sista jag ber om innan jag somnar är att ingen ska behöva drabbas av detta.
Sorgen och ångesten över att barnen har varit tvungna att leva i detta är stor, rädslan att det ska ha påverkat dem negativt, att jag inte har orkat och fortfarande inte orkar som vanligt.....tur att de är så fantastiska och unika mina ungar ♡♡♡

Familjen:
Lillsessan fyllde 8 år och firades med kalas. Barnkalaset ville hon så gärna ha på Leos lekland så det fick hon såklart. Detta året har läsningen tagit fart ordentligt och hon har ständig minst två böcker igång precis som jag :-) Hon simmar som en fisk, har lärt sig att hjula och har låtit håret växa så det når ner till rumpan.
Äldsta prinsessan fyllde 19 år och kämpade sig genom sista terminen på gymnasiet. Studenten var härlig och sen fick hon jobb min duktiga dotter och hon har precis fått veta att hon får fortsätta på jobbet:-) Körkortet håller hon på med. Pojkvännen har gjort sitt intåg i familjen. En modig ung man som kom mitt i mina behandlingar och han har inte backat vare sig för skallighet, trötthet, infektioner mm och stått ut med en ganska så tung period i vårt liv. Tack O, tror att många andra lagt benen på ryggen när peruken hamnade på sniskan :-)
Sonen fyllde 16....och gick ut 9:an med bra betyg. Han klarade en audition inför gymnasiet och kom in på den utbildningen som han önskade. För första gången på många år trivs han med skolarbetet och gör t.om läxorna och får bra resultat på proven.

Arbetet:
Jag kan inte nog tacka min kollega och vän Cecilia som tog beslutet att arbeta heltid med vårt företag när jag blev sjuk. Hon drog ensam runt på föreläsningar och skötte allt det praktiska, kom med nya idéer och tack vare det har jag under hösten tagit beslutet att ta tjänstledigt från mitt gamla jobb. Jag vet inte om jag hade varit så modig som Cecilia. Kram vännen♡
Maken arbetar kvar men har inte kunnat resa som förut eftersom jag har mått så dåligt. Inte en enda gång har jag hört honom beklaga sig över att han periodvis varit både mamma och pappa och samtidigt jobbat mer än heltid. Stadigt har han varit med på läkarbesök och behandlingar och servat med allehanda ting när jag mått dåligt. 20 år som gifta ♡

Mera och flera:
Och så är det mina systrar som vakat över mig som hökar :-) De har ringt, skickat kort och paket och kommit på besök. Att ringa eller sms:a mitt i natten har varit helt ok ♡
Mina föräldrar, de godaste man kan tänka sig ♡
Våra trevliga, underbara vänner, som varit med oss genom året och gett oss mycket glädje och trevliga stunder och minnen ♡

I eländet under året har det mitt ibland allt funnits plats för härliga stunder, resan till Kreta och dagar som vi har firat att det varit sista behandlingarna och naturligtvis att allt gav resultat och att jag numera är cancerfri. 50 årskalas med goa Lotta som jag är så glad att jag kunde vara med på. Resan vi är på just nu med b.la delfinerna är fantastisk.
Lyckan över att kunna börja jobba igen, trots att hjärnan inte hänger med som vanligt igen, att kunna träffas utan att tänka på infektionsrisken, att mycket är som vanligt igen trots att mycket återstår. Livet är härligt, livet är värdefullt, livet är skört, livet är tillbaka!
Idag firar vi nyår i Florida, vi har badat, ätit en god middag, spelat "galenpanna" och varit tillsammans. Tyvärr är båda prinsessorna förkylda men det har trots det varit ett bra slut på 2013.

Så nu önskar jag er alla ett
Gott Nytt och friskt 2014 ♡

Välkommen 2014!!!

12 kommentarer:

 1. Älskar dig! Och jag kommer att fortsätta...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, då kan 2014 inte bli annat än bra ♡ Lav U 2

   Radera
  2. Så sant, så sant!

   Radera
 2. Vilken härlig positiv sammanfattning på ett jobbigt år. Nu kan det bara bli bättre.
  Önskar dig och de dina ett fantastiskt underbart 2014, med många nya glada minnen och skratt.
  Stor nyårskram
  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och kommer du inom Malmö hör gärna av dig:-)

   Radera
 3. Jag lovar Karin, kommer förbi snart så då hör jag av mig. Kram och ha en bra resa hemåt!

  SvaraRadera
 4. Och jag är lika glad som du att du var så pass pigg att du/ni orkade vara med på min fest. Det kändes extra bra att slutet på din behandling tajmade så bra med min födelsedag. Härligt också att kunna läsa din kloka och insiktsfulla tillbakablick och lika härligt att veta att ni nu genomför er USA-resa. Stora gott nytt-kramar till hela gänget!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var tajmingen perfekt:) Kramar

   Radera
 5. Underbara syster <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du tycker jag är underbar, känner mig inte alltid som det så det är bra att bli påmind ibland:) Vi är en härlig trio systrar, goa och glada och underbara! Kram

   Radera
 6. Ett gott nytt år i hälsans och välmåendets tecken önskar jag dig, stor kram !

  Annelie

  SvaraRadera