måndag 13 januari 2014

Klämdag

I gång/månad gäller det att klämma lite extra, ja att hålla koll så att allt känns ok, hur det nu kan göra det i ett opererat, strålat bröst...men i alla fall hålla koll.
Jag försöker att hålla mig till 1 gång/månad men det är inte så lätt. Så fort något känns lite konstigt, ömt eller liknande skenar tankarna iväg. Jag upptäckte en liten svullnad ganska högt upp mot bröstbenet för ett par veckor sen och den finns ju kvar. Kommer ihåg att den första läkaren jag hade tyckte att det kändes lite underligt just där så de gjorde en extra biopsi och ultraljud där och den visade ingenting. Kanske har den lilla svullnaden, som inte syns och inte heller känns alla gånger, alltid funnits där och det känns faktiskt ungefär likadant på andra sidan....
Jag fick min månadsspruta idag och passade på att prata med sköterskan om min oro, jag tror jag ska försöka ta det lite coolare, men det är banne mig inte så lätt. Som vanligt fick jag en slags migränliknande huvudvärk ett par timmar efter sprutan och förmodligen får jag den i ett par dagar till om allt är som vanligt. Starka grejer det där som de sprutar in men livsnödvändigt!!!

I eftermiddags kom den första snön! Lillsessan rusade ut och gjorde snöänglar, det fanns tyvärr inte tillräckligt med snö för att göra en snögubbe men det kommer kanske inatt.

Igår var jag och tränade igen, 4 veckors uppehåll men det kändes bra i alla fall. Jag har inte haft några problem med mina leder i USA och det onda i foten + nästan hela svullnaden har försvunnit. Härligt att kunna gå och röra sig utan smärtor:) Jag tror att värmen spelar stor roll och nu i den bistra kylan, regnet och rusket i Sverige kommer ledproblemen igen. Höfterna är värst just nu och fingrarna är stela igen på morgonen. "Måste" kanske åka på fler värmeresor under hösten och vintern i fortsättningen. Undrar om Region Skåne sponsrar rehabresor för cancerfria patienter som får behandling för att inte bli sjuka igen???

3 kommentarer:

 1. Hej syrran! Tack för en mysig fest i lördags :). Tänk på att det är förändringar i brösten du ska vara uppmärksam på och försök att inte stressa upp dig över nåt som känns likadant som innan och som är undersökt noga. Förstår att det är svårt. Älskar dig! Kramar

  SvaraRadera
 2. Håller helt med dig, tror också att kylan förvärrar stelheten och kroppsvärken, tycker definitivt att landstinget borde sponsra fortsatta rehabresor, speciellt till varnmare trakter :-)
  Det där med att klämma och känna är svårt tycker jag speciellt på den opererade sidan, känner konstiga saker hela tiden, men det är väl bara att lära sig att allting är nytt. Hoppas inte det blir alltför knasigt med värken nu när ni är hemma igen. Kram Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är jättesvårt att känna. Det opererade bröstet känns inte alls som vanligt trots att det gått mer än 1 år sen operationen. Tror att strålningen också bidrar till att det känns knöligt, hårt och tja konstigt.
   Vi får väl ansöka om resor till varmare länder och se vad de säger :)

   Radera