söndag 8 juni 2014

Svettigt i nacken

Jag har, med ca 1 års undantag i nån tonårskris/uppror, alltid haft långt hår i varierande längder. Nu är det ju på utväxt och det går långsamt men säkert. Man kan nog säga att det växer fortfarande mer på bredden än på längden :) men nu började det bli svettigt i nacken! Jag kan med viss envishet sätta håret där bak i en liten, liten tofs/hästsvans så att det där längsta håret kommer upp litegrann. Det tar längre tid att tvätta håret och balsam är återigen ett måste för att kunna reda ut de där orediga lockarna. Det tar också betydligt längre tid att torka (vågar inte använda hårtorken, gissar att lockarna blir ännu lockigare då). Man kan inte heller se på utväxten att jag har varit skallig och det känns bra.

Nationaldagen firade vi med släktträff. Vi hade en fantastisk tur med vädret och kunde sitta ute i solen hela tiden. Härligt att träffa delar av släkten igen:)
Igår lyckades jag sätta ihop elgräsklipparen som mina föräldrar har köpt. Det fanns ingen monteringsanvisning men det fanns ungefär 5 olika delar samt skruvar och lite annat smått som helst skulle placeras på rätt plats. Det gäller att klara av att tänka logiskt och förstå sammanhang och samband och det har jag haft svårt för sen cellgifterna. Men har man skruvat ihop Ikeamöbler sen barnsben klarar man väl av att klura ut hur man sätter ihop en gräsklippare! När jag "susade" hem från mina föräldrars koloni i uppförsbackarna med min cykel tänkte jag på hur det var för 1 år sen då pensionärerna rullade förbi med sina rollatorer när jag försökte ta mig fram på min cykel, flåsande och stånkande. Så trött jag var då, jag är så glad för att jag orkar så mycket mer nu. Att slippa välja om jag ska gå uppför trappan eller nerför, handla eller hämta på fritids, tvätta eller laga mat. Visst blir jag fortfarande fortare trött än innan jag blev sjuk  men oj vad mycket mer jag orkar än för 1 år sen, det är härligt!

2 kommentarer:

  1. Hurra för svettiga nackar (har en jag också även om håret inte är så långt) och att orka mer. Sånt gillar vi! Heja, heja! Ingen studentfest att arrangera i år heller, kan ju också bespara en lite krafter, tänker jag. Kram!

    SvaraRadera
  2. Härligt :0) Kram Maria & barnen

    SvaraRadera