torsdag 26 juni 2014

Jag sover för lite

Äldsta dottern har haft sin första semestervecka någonsin, jag kommer ihåg hur fantastiskt jag tyckte att det var att man kunde vara ledig och samtidigt få lön :) Det har varit mysigt att vara lite mer med henne, vi har tränat, ätit lunch mm och jag har varvat det hela med lite jobb:)

Jag har varit inne på "mina vårdkontakter" för att se om det är inbokad någon bentäthetsmätning i juli och jodå, där var den minsann. 7/7 kl 9.40 men varför får jag ingen kallelse? Varför vänta med att skicka den när de vet datum och tid? Lite framförhållning är ju alltid positivt. Denna mätningen är inget som gör ont eller är obehaglig på något sätt, tog bara knappt 10 minuter sist och det är så bra att de kan jämföra mitt bilderna med mätningen de gjorde förra året och se om medicinen jag tar skadar skelettet på något sätt. Sen är det ett besök inbokat till Onkologen oxå, den 21/8 kl 9.00. Då ska jag få reda på resultatet av den nya MR:n som inte ens är bokad ännu.....är fyra månaders väntan slut då, eller är det början på ett nytt helvete än värre än det förra? Jag vågar knappt tänka tanken färdigt.

Jag sover för lite. Jag vill inte lägga mig förrän jag är riktigt trött och risken att jag ska ligga vaken är minimal. Sällan tidigare än 23, ofta senare än 00 och sen upp vid 7, inte bra, dessutom är jag ju vaken ett par gånger/natt eftersom jag snabbt blir torr i munnen och måste dricka. Så, så fort jag sätter mig ner senare på eftermiddagen/kvällen så somnar jag, inte bra, eftersom jag inte blir trött förrän ännu senare och så är karusellen igång. Måste försöka vända det nu när det är semestertider så att jag får en bättre sovrutin. Sova lite längre imorgon innan det bär iväg till Hässleholm för mig och Lillsessan. Dop och 40 årsfest på lördag :) Nå, nog med gnäll, lite för lite sömn vad är det?
Jag har börjat ta lite starkare smärtstillande tabletter eftersom jag fortfarande har rejält ont i ryggen och i vänster armbåge och imorse kändes det så mycket bättre i ryggen (tabletterna har inte hjälpt förut) och det har varit så mycket skönare att det inte gör ont hela tiden idag, man blir lätt lite smågrinig vid konstant smärta. Planen är att fortsätta ta tabletterna i 1 vecka, sen pajar magen :) men vila från smärta 1 vecka är underbart.

Sommar är en massa saker, en är att göra egen jordgubbssylt :)


4 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag brukar titta in här lite då och då. Det där med att vara torr i munnen har jag haft problem med i flera månader. Riktiga problem! Jag har provat allehanda salivstimulerande sugtabletter, munsprayer och gel, utan resultat. Testat svampmedel och druckit kopiösa mängder vatten/vichy vatten. Inget har hjälpt och det har varit snudd på olidligt. Nu vet inte jag om du äter Letrozol? I så fall kan det vara dem det beror på. Jag fick byta mina Letrozol mot Tamoxifen och efter 14 dagar börjar jag äntligen känna mig bättre i munnen.

  Håller tummarna för alla dina undersökningar.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Else!
   Hoppas det är bra med dig. Jag äter Anastrozole och kan inte äta Tamofixen så jag får nog stå ut med muntorrheten, riktigt så illa som du beskriver det är det inte men jag har lärt mig att alltid ha vatten tillhands.
   Kram

   Radera
 2. Du vet att jag kan vara ditt sällskap sena kvällar om du behöver... Älskar dig, kramar yngsta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, du behöver nog all sömn du kan få men tack ändå :)
   Kram

   Radera