fredag 24 juni 2016

Stanley

Vi tog lokalbussen och åkte en knapp timme till Stanley, en av de äldsta städerna på Honkongön. Färden går längs slingrande vägar där det inte finns så många cm tillgodo från att köra nerför stupen. Stanley är känt för sin marknad och den var verkligen fin. Prutbar men inte hetsig som på många andra ställen. Skönt att de accepterar ett nej.
Vi åt lunch på en restaurang vid strandpromenaden och gick sen en runda längs med vattnet. Vi hade tagit med badkläder men vattnet var så smutsigt att det inte var något som lockade. Det fanns två fina badstränder men de låg en bit ifrån staden. Vi köpte bl.a armband och t shirt till Lillsessan och glasögonfodral och örhängen. På bussen tillbaka slumrade vi alla tre. Tillbaka på hotellet gick vi ner till poolen och Nicolas blev så glad när Lillsessan kom 😊 och så lekte de igen. Han påminner en hel del om kusin E och jag gissar att han är ungefär lika gammal.
Middag ikväll har vi faktiskt ätit på hotellet, så skönt att inte ge sig iväg ut i myllret igen. Såhär midsommaraftons kväll läser Lillsessan,  maken kollar mejl och jag slötittar på en kinesisk äventyrsfilm (textad på engelska). Ganska så bra semesterlunk med andra ord.


Här städar de vattnet 

Vår pool

Lillsessans armband 

2 kommentarer: