måndag 14 september 2015

Halvlek

Jag ska ha Zoladexsprutor i 5 år. Jag ska få 60 sprutor och fick idag nr 30 och den sista (?) på Onkologen. Det har varit bra att gå dit trots att det är svårt att se cancerpatienter i väntrummet. Sköterskorna har stor erfarenhet av cancerpatienter och jag har kunnat ventilera min oro och få snabb kontakt med läkare när jag har behövt det.
Nu flyttas alla bröstcancerpatienter till Lund...eller alla läkarbesök och sköterskor, så patienterna som då är sjuka måste pendla emellan...behandlingen ges fortfarande i Malmö.
2 sköterskor kommer att vara i Malmö tisdag em och torsdag fm och det är bara de som ger sprutorna. Det ger mig problem eftersom jag måste ha sprutan med 4 veckors mellanrum och jag har planerat mitt jobb så att jag alltid är i Malmö på måndagar. Jag vet, naturligtvis går hälsan först men den där cancern håller mig fortfarande i sitt grepp genom att tvinga mig att att tacka nej till jobb som jag egentligen vill ta så nu jädrans skam den som ger sig. Jag ringde till den där supergoa distriktssköterskan som hjälpte mig med picclinen under behandlingen och jag är så välkommen till henne. Så tack och hej Onkologen, för all framtid hoppas jag innerligt!

                                       Bildresultat för tack

4 kommentarer:

 1. Vad är det du säger?? Ska alla bröstcancerpatienter åka till Lund numera??? Det är ju helt sanslöst! Nu får de väl snart ta och ge sig. Det var illa nog att behöva åka till Lund för strålning fem dagar i veckan i fem veckor. Måtte man aldrig, aldrig, aldrig få återfall! :(

  SvaraRadera
 2. Från den 5/10 ska man bara få behandling av cytostatika i Malmö. Läkarbesöken ska förläggas till Lund. Jag sa att detta har ju verkligen skett i skymundan och då sa sköterskan att alla patienter fått papper med information. Ja som om man har orken att protestera när man är sjuk:( kommer att bli dyra sjukresor för man sätter sig knappast på tåg eller buss med ett immunförsvar som är lågt och alla har ju inte bil eller någon som kan följa med och köra. Nej vi får verkligen hoppas att vi slipper återfall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju helt absurt!! Och inte ett ljud i tidningarna om detta vad jag har sett. Så förbannad jag blir! :-((

   Radera
  2. Japp, "Stollebeslut" är ett bra uttryck.

   Radera