söndag 13 september 2015

10 år sedan

Idag är det 10 år sedan jag fick ett fantastiskt samtal! Ni har en liten dotter som väntar på er i Kina!!!! Underbart att bli mamma sådär på telefon. Vi firar med kinamat :)
För 10 år sedan vidtog ett gediget arbete med alla dokument som skulle förberedas, Migrationsverket, visumansökan, papper till barnhemmet, papper till socialnämnden, till Adoptionscentrum, boka läkarbesök, förbereda BVC, boka flygbiljetter och så att packa klokt till 4 personer som skulle till Kina och till vårt blivande tredje barn som oxå behövde en hel del i form av kläder, blöjor, nappflaska, filtar, leksaker, böcker mm mm mm.
På något sätt känns det som att vi gör liknande förberedelser nu eftersom vi åker tillbaka för att fira 10-års dagen på plats i Kina tillsammans med 7 av våra Kinakusinsfamiljer. Det är visumansökan (4 papper/person), personligt brev till barnhemmet, kopior av pass, adoptionscertifikat, hitteplatsdokument, presenter, fotoböcker mm mm. En stor skillnad är att våra två äldsta barn stannar hemma denna gången :( åh, vad jag kommer att sakna dem men studier gör det svårt att vara borta 2 veckor och denna resan blir ju en återresa med fokus på Lillsessans bakgrund, långt ifrån en vanlig semesterresa. Lite bilder från Hunan, där Lillsessan är född.


Ser ni Changsha? Där fick vi varandra. Lillsessan är född i en stad nordost om Changsha.
Och Zhangjiajie? Där börjar vår resa med ett besök i en underbar nationalpark.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar