lördag 18 juli 2015

Smålandssemester

I söndags körde vi till Småland tillsammans med min syster och svåger med son. "Gubbarna" satt där framme, vi flickor i baksätet och kusinerna längst bak. Äldsta dottern kom med tåget på måndagskvällen och sonen var hemma och passade huset.

Vi har varit på en biltur runt där mina svärföräldrar har sitt hus och köpt karameller på "Karamellan" i Timmernabben, ätit glass i vacka Pataholm och badat i Ljungnäs.
Barnen blev dubbade till prinsessa och riddare efter att ha klarat av 10 utmaningar på Kalmar slott. Vi tittade på en utställning från National geographic med fantastiska foton och har tillbringat två dagar på Ölands djur och nöjespark. Härliga dagar fyllda med skratt, prat, grillat, pannkakor, jordgubbar, spel och goa upplevelser tillsammans med några av de som betyder allra mest. Underbart med ledighet!

Pataholm

Kalmar slott

Här ska väpnare Lillsessan dräpa draken som hotar kungariket

Uppdraget att laga det som går sönder klaras galant

Ring i klockan!!!!! Varning för fiender

Guldet är funnet!

Väpnare Lillsessan strider mot Svarte riddaren

Svärdet i stenen! Går det att ta loss?

Jajamän, det gick finfint

Blivande prinsessan

Här dubbas Lillsessan till prinsessa av Kung Eriks syster Cecilia och får rikets nyckel

På Ölands djurpark finns det kramgoa tigrar

Måste visa en lite rolig informationsskylt om Svartaporna. Deras art är hotad och det är lätt att förstå eftersom de, enligt skylten, är könsmogna först när de är döda och skulle de mot förmodan lyckas bli dräktiga tar det ca 444 år innan ungarna föds.....

Kul med vattenrutschbana

Härligt piratvattenland att leka i

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar