onsdag 12 augusti 2015

En egen guide

Peter, vår Manchester vän har guidat oss i stan idag.
Vi har sett världens första tågstation och världens första tåg, den första programmerbara datorn och varit där Manchester en gång började.
Vi har varit på hotellet där herrarna Rolls och Royce möttes 1904 för att diskutera om de skulle tillverka en bil tillsammans.
Vi har varit på Chethams bibliotek där huset ser ut som Hogwarts, där finns Newtons första matematik bok från 1687 finns och i ett av rummen har Karl Marx och Friedrich Engel suttit och utbytt tankar. Nu har vi också suttit där......vi finns även inskrivna i en gammal vacker besöks.
Vi har varit på Manchester library där läsesalen är under en fantastisk kupol och där man verkligen kan höra en knappnål falla. Böckerna är sorterade efter färg på bokryggen.
Vi har ätit äkta kinesisk mat helt underbart gott. I fyra år har vi letat efter ett kinesiskt godis med smak av kokos och här fanns det :)
Vi har sett kanal och sluss och båtar där man bor, en mängd olika broar, gamla fantastiska hus och nya hus med ex hela fasaden av solceller.
Vi har varit på Afflekts som är affärer med väldigt olika och ovanligt utbud ex hennatatueringar och vi har varit på Primark som är ett lågprisvaruhus.
Trött i fötterna? Ja, efter 8 timmars promenerande och vi är otroligt glada över denna guidningen som gett oss en härlig inblick i Manchester.
Rolls och Roys

Chethams library

100 000 böcker
5 kommentarer:

 1. Ska nog berätta för maken att det trots allt finns en massa härliga saker att uppleva i Manchester! Vet inte varför han inte gillar den staden��
  Tänk att sitta och läsa på det biblioteket!
  Mapa hälsar o var glada att ni har det bra❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har verkligen fått se det få andra turister hittar. Intressant :-D

   Radera
 2. Idag den 13/8 är en av mina dagar som jag firar fina syster! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️��������
  Jag tycker att du ska påminna resten av familjen så att ni kan fira ni med! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Du har bra minne du ♡ Känns lite som min 2:a födelsedag faktiskt.

   Radera
 3. Det som ser ut som frågetecken det är glada gubbar.

  SvaraRadera